1 mai muncitoresc

1 mai muncitorescCică era comunist să zici Întâi mai. Dar e la modă să zici 1 mai. Muncitoresc cică.
Ce are a face o dată anume cu muncitorimea??

Ce, pe data de 1 mai anul 1713 s-a muncit de s-a spetit? De s-a depășit recolta de rapiță cu 300%? Și de s-a dat sărbătoare națională… Mai degrabă creed în ziua bărbatului de pe 5, că e cu bere… Bine, și azi e cu bere, numa că azi tot ne freacă femeile la cap!

Ce anume s-a întâmplat pe fadidica dată fericită de 1 mai? Știam că pe 9 mai anul 1921 s-a creat ÂPCR-ul, dar mai departe, nimic.
Și iată ce zice wikipedia.

305: Împărații romani Dioclețian și Maximian renunță la demnitatea de auguști, lucru ce consemnează sfârșitul primei tetrarhii. Locul lor este luat de Galerius și Constanțiu I.
1359: Recunoașterea Mitropoliei Țării Românești, cu sediul la Curtea de Argeș, de către Patriarhia din Constantinopol.
1707: Anglia s–a unit cu Scoția sub numele de Marea Britanie.
1776: Ordinul Iluminaților este fondat în Ingolstadt (Bavaria de Nord), de Adam Weishaupt.
1821: Turcii pătrund în Moldova, pe la Brăila, și în Țara Românească, pe la Giurgiu, Călărași, Calafat și Bechet, pentru a înăbuși revoluția condusă de Tudor Vladimirescu.
1865: Intră în vigoare Codul Penal (aprobat de domnitorul Alexandru Ioan Cuza la 21 aprilie/3 mai 1864)
1899: Bayer introduce aspirina în Germania.
1919: Guvernele sovietic și ucrainean au adresat guvernului român doua ultimatumuri prin care îi cereau să părăsească în 24 de ore Basarabia și Bucovina.
1921: A aparut, la Cluj și București, bilunar, apoi lunar, revista Gândirea, publicație tradiționalistă care tindea să orienteze creația spre valorile autohtone; în paginile revistei au semnat mari scriitori precum Tudor Arghezi, Tudor Vianu, Calinescu, Eliade (directori: Cezar Petrescu la Cluj și Nichifor Crainic la București)
1941: Filmul lui Orson Welles, Cetățeanul Kane, are premiera la New York.
1956: A fost înființat Institutul de Arheologie din București.
1967: Elvis Presley se căsătorește cu Priscilla Beaulieu.
1979: Groenlanda devine provincie autonomă a Regatului Danemarcei
1992: Intră în vigoare Documentul de la Viena, adoptat prin consens, la 5 martie 1992 de 48 de state ale CSCE
1994: Ayrton Senna moare în urma accidentului din MP al statului San Marino.
1995: Începutul Operațiunii Blitz; armata croată a înlăturat forțele sârbe din regiunea auto-proclamată Republica Sârbă Krajina.
1998: Intră în vigoare Convenția Consiliului Europei privind spălarea, depistarea, capturarea și confiscarea banilor proveniți din activități criminale.
2002: La Salonul Internațional al Invențiilor și Produselor Noi de la Geneva, ediția nr. 30, România a câștigat 67 de medalii (din care 15 de aur) și trei premii speciale, ceea ce a clasat–o pe primul loc între cele 44 de țări. Printre premianți sunt profesorii Universității Bioterra din București – medalie de aur pentru “vodca ecologica” și de argint pentru sucul fără conservanți “Carotina”.
2004: Extinderea UE: Cipru, Estonia, Letonia, Lituania, Malta, Polonia, Republica Cehă, Slovacia, Slovenia și Ungaria aderă la Uniunea Europeană.
2011: Papa Ioan Paul al II-lea este beatificat la Vatican de succesorul său, Papa Benedict al XVI-lea.

Bun… Adică? Care e faza bă cu 1 mai? Adică care da, știu. Cufureală mare de la bere și mici. Că aia e haleaua românului, muncitor sau trântor. De 1 mai are dreptul să crape-n el mici și bere “legal”…

Că parcă până atunci dacă voia să mânce mici, se uita urât vânzătoarea la el…
– Ce domne mici? Păi în plm, e august! Doh?!!

Ce mă bucur totuși e că vecinii mei nu ies afară în fața blocului. V-am mai povestit ce meseriași am prin bloc. Eh, mulțumesc lui Dumnezeu că ăștia nu ies în grădinița din fața sau spatele blocului să facă mici. Alții pe la blocurile alăturate așa fac. Dar ai mei nu nene.

Poate pentru că s-au lecuit de acum 20j de ani ncând i-a căzut unuia în cap un borcan de iaurt? Culmea aruncat cam de pe la etajul meui…

Comments

comments

7 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Jaful perfect – un film antrenant de la un cap la altul

De vineri începe la noi la cinematografe un film pe care nu trebuie să-l ratați. Jaful perfect. Cu Woody Harrelson,...

CLISURA DUNARII!…

O minunata zona a tarii cu un potential turistic inca neexploatat pe-deplin.Locuri si oameni ramasi si acum in amintirea acelor...

Vatmanii ăștia ar trebui linșați!

Circul rar cu transportul în comun. Cel mai des circul cu metroul. Două drumuri săptămânale. Însă pe vremuri mergeam zilnic...

Close