10 invenții accidentale care au schimbat lumea!

Nu de puține ori s-a întâmplat ca, dintr-o eroare umană, sau din cauza unui accident, să se “nască” unele dintre cele mai bune invenții pe care le-a avut omenirea. Așadar, azi prezint 10 din acele invenții revoluționare, dar accidentale!

1) Zaharina
În 1878 Constantin Fahlberg, un chimist ce lucra la derivații de gudron de carbune într-ul laborator, a descoperit fără să vrea, zaharina. Într-o seară, a uitat să se spele pe mâini și s-a apucat să-și mănânce biscuiții, ca de obicei. A observat imediat că aceștia sunt mult mai dulci decât de obicei. Așa s-a inventat zaharina.

2) Chipsurile
În 1853, un bucătar din New york, George Crum, a descoperit “rețeta” pentru chipsuri. Un client nemulțumit i-a spus acestuia că-i sunt prea groși cartofii serviți. George i-a făcut o altă porție, mai subțiri, însă clientol tot nemulțumit a fost. atunci George s-a silit să-i facă feliile atât de subțiri încât cartofii să nu poată fi mâncați cu furculița, sperând astfel să-l enerveze pe clent. Însă acesta a fiost extrem de mulțumit și-a mai cerut o porție. așa s-au inventat chipsurile.

3) Post it
În 1968, art Fry a inventat un adeziv care putea lipi hârtia, însă putea fi ușor zelipit. După ce s-a chinuit mai mulți ani pentru a-i găsi o întrebuiințare, ideea i-a venit când a văzut o grămadă de bilețele pe biroul său, cu diverse însemnări. a lipit bilețelele cu lipiciul și așa a fost inventat post-it-ul.

4) Slinky
În al doilea război mondial, Richard James încerca să găsească o modalitate ca instrumentele armatei să se poată balansa fără să se styrice. Într-o zi a scăpat din mână un arc, aterzând în poziție verticală. De atunci acesată jucărie a fascinat copii de pretutindeni.

5) Super glue
În 1942, Harry Coover, cercetător din laboratoarele Kodak, încerca să creeze un înlocuitor pentru lentilele grele din sticlă, pentru ca soldații să nu fie obligați să care sticlă după ei, ci un plastic de zeci de ori mai ușor. A văzut că un rezultat al testelor a generat un lipici extrem de puternic. Nu i-a dat importanță, considerându-l pe moment inutil. Însă în 1958, Eastman Kodak a scos acel lipici pe piață sub numele de Eastman #910, apoi redenumit SuperGlue.

6) Sticla securizată
În 1909, Édouard Bénédictus, un chimist francez a scăpat din greșeală paharul Erlenmeyer de pe masă. Însă acesta doar a crăpat, nu s-a spart. După ce-a făcut cercetări a observat că acel pahar fusese folosit pentru prelucrarea celulozei, pereții interiori fiind acoperiți cu această substanță. De acolo până la sticla securizată nu a fost decât un pas.

7) Oțelul inoxidabil
În 1924, un metalurgist pe nume Harry Brearley a creat o țeavă pentru pușcă din oțel care era rezistent în diferite materiale corozive, unul dintre ele fiind sucul de lămâie. Așa s-a născut inoxul.

8) Coca-Cola
În 1886, John Pemberton a încercat să găsească un medicament minune pentru bolnavi. A creat o băutură răcoritoare, zaharoasă, cu sifon, care conținea cocaină. Medicamentul a prins repede în rândul populației, însă a fost obligat să scoată cocaina dintre ingrediente.

9) Cornetul de îngețată
În 1904, la Târgul Internațional desfășurat în Louisiana, o tarabă de vindea înghețată rămânea rapid fără farfurii, deoarece înghețata se servea pe farfurii. Văzând că alături, un vânzător persan de gaufre nu reușea să vândă nimic, i-a venit ideea să facă o gaufră în formă de con, în care să îndese înghețata. Nu-i nevoie să vă mai spun dacă inveția a prins sau nu…

10) Înghețata pe băț
În 1905, Frank Epperson, un copil de 11 ani își făcea singur un suc din apă și pudră, foare la modă pe vremea aceea. Însp, seara, a uitat afară paharul cu limondată. Dimineața l-a găsit înghețat, deoarece fuse so noapte friguroasă/ Lichidul înghețase cu bățul pentru învârtit în el. A tras de băț și a început să lingă gheața cu aromă de cola. În 1922 a oferit niște înghețată creată în acest fel la o serată. Invenția a avut un succes nebun.
maxresdefault

Comments

comments

2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.