14 Nuanțe de Roșu – Carte de memorii comuniste de Cristina G. caută cititori

Nu știu dacă citiți și ce anume. În ziua de azi sunt mai mulți scriitori decât cititori. De ce or fii scriind oamenii atât de mult, nu se știe exact. Poate unii au talent, ori determinare, ori vor să facă o diferență. Diferență la ce și unde? Cuvinte. Căci asta fac scriitorii, scriu cuvinte, și fraze, și pagini, până ajung la o carte.

Dar cititul ia așa de mult timp. Iar în ziua de azi, timpul nu ne mai ajunge. Între rețele de socializare, jocuri, și muzică, nu mai găsim timp și pentru cărți. Dar e păcat. E păcat că oamenii scriu.

Și noi știm că cititul ia mult, dar oare ne întrebăm cât timp ia scrisul? Sunt oameni care au investit ani buni într-un roman. Dar mai mult decât ani, au investit suflet și parte din ființa lor.

Dar cine-i pune să scrie, nu? Așa zic și eu. Cine? 

Cine o pune pe Cristina G. să scrie? Ea zice că a fost visul ei din copilărie. Un vis ce nu a îndrăznit să viseze de fapt, pentru că s-a născut țărancă pe vremuri comuniste. Cristina ar fi vrut cu toată ființa să scrie și să transmită emoții intense așa cum Victor Hugo i-a transmis ei când  citit „Mizerabilii.” Avea numai 8 ani Cristina dar a știut precis că asta era destinată să facă… să scrie și să inspire oamenii. Cristina G. nu crede că este cea mai bună scriitoare de pe lume, nu, nici pe departe. Ea este un scriitor ca toți ceilalți. Însă este cu siguranță cea mai determinată să-și facă numele cunoscut. Și lucrează, Cristina, lucrează zi și noapte investind fiecare moment, fiecare fibră din corpul ei și fiecare neuron în munca ei pe care o consideră „soartă”.

Ca mulți alții, țăranca născută-n Moldova în plină Epocă de Aur, crede că ăsta-i destinul ei. Destin ce până acum numai 3 ani era o simplă închipuire. Pe 25 decembrie 2016, Cristina G. a publicat în limba engleză prima carte de memorii intitulată „Oranges at Christmas in a Communist Country”. Și fragmentul dintr-o biografie lungă, a atras priviri asupra lui însă nu destul de multe, Cristina rămânând în umbră. Pentru că oricât am crede noi că o carte bună nu are nevoie de publicitate, ne înșelăm amarnic.

Într-o lume a internetului și a concurenței neloiale, orice și oricine are necesită de campanii de  publicitate masive ca să iasă în evidență. Din decembrie 2016 și până-n iulie 2017, Cristina G. a scris și publicat 10 cărți în limba engleză. Fiindcă este pasionată de psihologie și are multă experiență cu oamenii, subiectele tratate de autoarea româncă se concentrează pe  dezvoltare personală și creștere emoțională. Însă Cristina G. scrie și romane de dragoste, de suspans și istorii comice. Și nu numai în limba engleză, dar și în limba română.

14 cărți de rețete pe toate gusturile, plus 4 cărți de auto-ajutor, se găsesc în mediul online în ambele formate (electronic și de hârtie) tastând în orice motor de căutare: „cărți de Cristina G.” (scris neapărat cu punct după G.)

Zilele aceste Cristina G. – care nu are un agent – își publică singură o carte de memorii din vremuri comuniste. „14 Nuanțe de Roșu” nu este prima carte în limba română a autoarei moldovence, dar este cartea de debut în România. O carte dedicată părinților ei, și mai ales tatălui ei care o privește de sus. „14 Nuanțe de Roșu – Amintiri din Copilăria Comunistă” este o colecție de povestiri adevărate, descrise în ton șăgalnic în onoarea tatălui ei de la care, Cristina, a deprins natura glumeață ce o caracterizează atât de bine.

În paginile acestei cărți, Cristina nu denunță, nu acuză și nu atacă pe nimeni. În schimb, relatează cu sinceritate și simplitate o altfel de realitate a vremurilor comuniste, pe care numai o parte dintre cei ce au fost țărani pe atunci, o cunosc. O realitate plină de farmec care au ca punct central strădania părinților ei ce au crescut 10 copii când rafturile magazinelor erau goale și pe Moș Gerilă. Această carte înseamnă totul pentru scriitoarea româncă, care speră ca publicul cititor din țara natală să aprecieze candoarea și dragostea cu care a fost scrisă.

Cristina G. caută cititori interesați în memoriile ei dispuși să-i recenseze cartea pe Amazon, Goodreads și Google.

Pentru aceasta, Cristina oferă cu mult drag, copii ale cărții în format PDF, tuturor celor ce-și vor arăta interesul pe paginile ei de Twitter, Facebook și bloguri:  https://scriitorcristinag.blogspot.com, https://amintiridincopilariacomunista.blogspot.com.

Comments

comments

2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
The ancient art or… failing!

Dacă tot e duminică, să ne amuzăm puțin. Cu fail-uri!

Cum faci un cocktail Molotov?

Pentru cine n-a prins net prin anii 90, vă pun aici niște sfaturi din P-80. Azi, cum facem un Cocktail...

Te-ai certat cu “ăia” de la bancă? CSALB te poate ajuta!

În anul Domnului 2020, 90% dintre români au credite bancare. Dintre aceștia, 70% au probleme cu plata ratelor la timp....

Close