5 lucruri pe care să le ai pe o insulă pustie

Scenariul e următorul: Te afli pe o insulă pustie, pentru o perioadă de timp. Să zicem o săptămână. Care sunt cele 5 lucruri pe care le-ai dori ca să supraviețuiești? Vorbesc de lucruri mărunte, din una sau maxi 3 bucăți, nu “o cisternă de apă“, “3 kile de salam” sau “un avion“.

Hai să vedem care sunt aceste 5 lucruri utile de care ai avea nevoie ca să supraviețuiești.

1) Cuțit.
Nici nu se pune problema, primul lucru este un cuțit. Eu prefer cuțitul în locul briceagului multifuncțional, deoarece are lama mai mare și mai grea, fiind bun atât pentru cioplit cât și pentru vânat și tranșat.
cutit

2) Desalinizator.
Este un ansamblu format din 3 căni de metal, cu ajutorul căruia poți desaliniza apa mării, cu un ritm de 1 litru pe oră. În filmulețul de mai jos vedeți o metodă de-a desaliniza apa cu ajutorul unei doze de bere și o sticlă de plastic.

3) Cremene.
Cremenea este o bară de 5-10 cm lungime, ceva mai groasă decât un creion, cu ajutorul căruia aprinzi focul, “cioplind” bucățele din ea cu muchia cuțitului. Acele bucățele minuscule ard cu o temperatură mare. În orice trusă de supraviețuire, această cremene ar trebui să fie prezentă.
flint

4) Undiță completă.
Nu este neapărat necesară o undiță, deoarece poți pescui și cu ajutorul unei sulițe pe care și-i faci singur, însă eu nu m-aș descurca. Cu o undiță ar fi mult mai ușor. Vorbesc de gută, plută, ace, greutate și câteva muște. Pe insulă se găsesc greu râme, așadar să sperăm că peștii vor trage la muscă. Dacă nu, voi folosi carnea de la midii și scoici.

5) Pătură termică.
Nici asta nu este neapărat necesară, însă este foarte utilă prin multitudinea întrebuințărilor. O poți folosi să te acoperi cu ea, ca paravan pentru căldură, umbrar sau chiar pentru a capta apa ploii.
mylar-blanket

În mod normal, aceste lucruri îți sunt necesare pentru a supraviețui pentru o săptămână. Ideea e să încerci să nu fii singur, deoarece după 2 zile o iei razna. Mie mi s-a întâmplat, depresia bătea în ușă cu bocancii.

Am scris acestea deoarece am de gând ca-n viitorul apropiat să mă duc la munte. Sunt convins că voi reuși să urc pe munte (urcat nu cățărat). Desigur, inițial vom merge pe trasee stabilite, pline de turiști, unde ai semnal la telefon and stuff, însă cu timpul am de gând să stau mai mult în pădure, să-mi aduc aminte de copilărie și să-mi reîntregesc conexiunea cu natura. M-a săturat de oraș încât simt că mă sufoc. Nu-mi mai place nimic, nici apa, nici mâncarea, nici aerul irespirabil, nimic.

Cred că pentru început, un weekend la munte este ce-mi trebuie, apoi am de gând să petrec o săptămână în sălbăticie. Rămâne de văzut cine mai vine cu mine.

Comments

comments

6 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Multe treburi!

De două zile mă doare nemernica de măsea de o iau pe pereți. Ba ieri seară a și sângerat în...

De acest Black Friday am rupt normele!

Românii au așteptat cu sufletul la gură noua ediție a Black Friday, ziua în care prețurile scad vertiginos, astfel încât...

INFORMATIA SI MASS-MEDIA!

"Lumea are acum atâta informatie, încât nu stie ce sa faca cu ea..." - Michele Flowerbomb Traim intr-o lume agitata,...

Close