5000 de euro premiu!

Leapșa de azi (că n-am mai participat la o leapșă de ceva vreme – sunt gras și abia alerg) vine de la Blogatu.
Și ne pune întrebarea ce facem cu 5000 de euro? Bine, de fapt ce ai face cu banii ăia, dar cumpărând neapărat de la f64 ceva. Și dacă răspundem pe placul sponsorului, ne facem c-o cameră Canon PowerShot A810.
canon
Păi să vedem de ce m-aș lipi.
Evident că nu trebuie neapărat să cheltuiesc 5000 de euro. Că nu-s un Chuck Norris al fotografilor și să sar direct la un Pentax 645D.

Și după ce-am căutat bine, m-am uitat prin nșpe mii de modele de le au pe site, am pus ochii pe ceva bun de tot.
Un aparat foto mirrorless. Anume Samsung NX300. De ce acest model? Păi am filmarea Full HD pe care o doresc, la 60 de frame-uri pe secundă, ceea ce e al naibii de bine, apoi am 20,3 de megapixeli la fotofrafie. Deci ce erau eu obișnuit cu 8 mpx de la telefon, astea-s de 4 ori mai mari. Plus de 1000 de ori mai clare. Și-am mai văzut ceva de mi-a plăcut mult. Pot seta ISO la 25.600. Adică aș face poză clară și-n mină.

Despre aparatele mirrorless v-am mai spus, dar mă pot repeta, că-mi face plăcere. Măcar să mă laud că am prins și eu ceva, chit că nu prea le am (încă) cu fotografia.
Mirrorless astea sunt mici ca aparatele compacte, dar cu funții de DSLR. În plus, lentilele se pot schimba. Ca la un DSLR.

Greutate redusă, dimensiune mică, ușor de transportat. Doar lentilele ce vor fi mai grele. Dar nu vei mai căra un DSLR să te cocoșeze. Mai ales pentru că se știe că după ceva ani, fotografii încep să aibă probleme cu cervicalele. Din cauza aparatelor grele, dar mai ales a obiectivelor uneori imense.

Voi ce-ați face cu 5000 de euro?

Comments

comments

6 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.