6 IUNIE- ZIUA EROILOR!

„Pe eroi nu-i căutați în mormânt, ci în inima voastră.” (Nicolae Iorga)

Din cate bine se stie,Ziua Eroilor se sărbătorește, în România, în fiecare an, cu prilejul zilei Înălțării Domnului.Ce înseamnă Ziua Eroilor? Această sărbătoare națională comemorează pe cei care au murit în timp ce serveau patria în forțele armate.

O sărbătoare importantă pentru români, in virtutea Decretului-lege 1693/4 din Mai 1920, dar și a Tratatului de la Versailles, acolo unde țările beligerante s-au obligat, o dată cu semnarea tratatului, la întreținerea mormintelor ostașilor ce au fost îngropați pe teritoriile statelor respective. De asemenea, țările beligerante  s-au obligat și să întrețină monumentele comemorative de război ce au fost dedicate bărbaților și femeilor ce au murit în timp ce serveau în forțele armate.Sărbătorită în acest an pe 6 Iunie, Ziua Eroilor 2019, amintește de militarii români, cei peste 330.000 care și-au pierdut viața în urma Primului Război Mondial.

 

Prețuire și recunoștință pentru toti acestia au avut astazi si cetățenii orașului Tg.Neamt ! Asta am simțit si acum,ca de fiecare data, la manifestările prilejuite de aceasta Zi a Eroilor patriei. Să fim demni si profund recunoscatori în fiecare zi, de sacrificiile lor!

Marc Ciubotaru

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.