7 modalități de a-ți eficientiza consumul de electricitate al casei

Iată câteva sugestii de îmbunătățire a condițiilor de consum electric și de economisire a acestuia.

1. Folosiți aparatele în timpul zilei
Panourile solare funcționează prin conversia energiei solare în electricitate. Acest lucru se face în cele mai optime condiții, adică în timpul zilei. Prin urmare, folosirea aparatelor în timpul zilei face ca energia electrică generată, să fie utilizată imediat. Mașinile de spălat rufe, mașinile de spălat vase și aspiratoarele au nevoie de o putere de aproximativ 2500W. Atunci când sunt folosite în timpul zilei, chiar și o lumină mai slabă va suplimenta consumul de energie.

2. Utilizați cronometrele
În timpul zilei, multe persoane sunt fie la serviciu, fie implicate în alte activități care le cer să părăsească domiciului, fapt care determină pierdera orelor cu soare. Folosind cronometrele pentru aparatele din casă, se pot seta mașinile de spălat sau alte electrocasince pentru a porni în timpul zilei.

31363. Scoate-ți ștecherul din priză
Multe aparate electrice consumă în continuare curent, dacă sunt oprite, dar nu și scoase din priză. Așadar, scoateți din priză televizorul, încărcătoarele și orice alte aparate care ar putea funcționa în continuare în standby.

4. Balansați utilizarea electricității
Utilizarea energiei electrice în timpul zilei este cel mai eficient mod de a obține tot ce e mai bun de la panourile solare. Cu toate acestea, dacă utilizați totul dintr-o dată, veți primi enegie electrică suplimentară de la sistemul energetic. Balansați utilizarea energiei electrice în timpul zilei pentru a maximiza energia solară și rețineți acest aspect și atunci când setați cronometrele.

5. Produceți apă caldă de la solar
Prin instalarea unui comutator de imersiune odată cu sistemul de panouri fotovoltaice, puteți folosi excesul de energie electrică generată de panouri pentru a alimenta radiatorul de imersiune. Asta înseamnă că veți obține cât mai multă energie gratuită furnizată de sistemul dumneavoastră. Comutatorul funcționează cu controale inteligente care reacționează în funcție de necesitățile gospodăriei, ceea ce înseamnă că, acolo unde e nevoie de mai multă energie, electricitatea deviază spre respectivul loc.

6. Monitorizați electricitatea
Aveți posibilitatea să folosiți un monitor de sistem pentru a accesa producerea și consumul de electricitate. Unele monitoare vor funcționa cu un computer, smartphone sau tabletă, astfel încât să puteți accesa cu ușurință datele. Folosind această informație, puteți calcula câtă energie se produce la un moment dat și puteți de asemenea, adapta utilizarea de energie conform rezultatului, astfel încât să folosiți doar energia pe care solarul o produce.

7. Transformați iluminatul în consum redus de energie
Cum lumina este folosită mai mult noaptea când sistemul de panouri fotovoltaice nu o produce, este recomadată instalarea becurilor cu leduri sau a altor instrumente cu consum redus de energie. Astfel, cantitatea de energie de care lumina are nevoie pentru a alimenta un bec, va fi redusă și implicit, facturile vor fi mai mici.

Și voi puteți beneficia de reducere consum electric, folosind aceste “trucuri” de mai sus.
giphy

Comments

comments

24 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Fast & Furios 8

După Fast & Furious 7, unul din filmele care au ajuns cel mai rapid la 1 miliard de dolari încasări...

Problemă Samsung Galaxy S4 – ecranul rămâne aprins

Nu știu câți ați avut vreodată "problema" asta la Samsung Galaxy S4. Însă, zilele trecute, am observat că ecranul telefonului...

Copilul ăla zace fără bicicletă!

În povestea de față, Gore avea 3 ani. Deja alerga pe trotuare de nu te puteai ține după el. Puteai...

Close