A TRECUT SI 1 MAI!

Anul 2018 a adus un record de zile libere pentru cei mai mulți dintre români! Dar aceasta darnicie (ce pare a fi traditionala) de… libertate, uneori prost inteleasa, cu zile libere de-a valma si cu servicii publice cvazi-blocate, nu cred ca-i benefica, mai ales sub aspect social economic, pentru o tara care, s-o recunoastem, inca-si cauta calea spre un adevarat si firesc progres!

Tot din… traditie, la noi, in Romania, ziua de 1 Mai, ramasa in cea mai mare parte fara adevarata ei semnificatie, a marcat si de aceasta data, deschiderea oficiala a sezonului turistic pe litoral. Startul, ca sa folosim o terminologie mai… sportiva, s-a dat, chiar si cu cateva zile in avans, cu muzica, spectacole si festivaluri culinare dar, mai ales, cu petreceri non-stop, cu topaieli (numite: dans!) si cu multa, multa bautura pe masura!

Chiar, ca o premiera-n materie, adusa si consumata cu… roaba! Locurile preferate? Nici nu se putea altfel: Mamaia, o statiune foarte scumpa, cu preturi si servicii exorbitante, care (cum spuneam in precedentul articol) depasesc pana si Dubaiul si bineinteles, Vama Veche, acest “taram al libertatii absolute“, cum o denumesc vamaiotii (si altii ca ei). Pe acolo, din cate s-a tot aratat pe micile ecrane, petrecerile (probabil le-ati vazut!) si nesomnul, au fost “fara sfarsit“, vorba teleastilor, intr-un vacarm general si cu personaje fie, la bustul gol (unii), fie echipate cu tinuta ca pentru munte, cu nelipsitele glugi si ochelari de soare, cei mai multi!

Putinii, care nu au rezistat “maratonului” bahic si distractiv, si-au gasit totusi o minima odihna (termen deloc acceptat!) prin nisipul inca rece! Nu voi mai continua cu alte amanunte si picanterii, intrucat, cum spuneam, informatiile si imaginile de pe acolo, din locul in care “faci ce vrei” (unii au si facut-o aducand-si pe plaja, dar si nitelus prin apa, propria masina) va sunt acum bine cunoscute! Inclusiv, probabil, scena aceea cu elicopterul care aterizează în fața unui club aduncând cu picioarele pe pământ niște semeni – pesemne că nerăbdarea din trafic se va muta în curând în aer, mai ales pentru potentații zilelor pe care le trăim!

Voi mai spune insa, ca cei care nu prea agreeaza acest mod de… distractie (dupa propria-mi parere total deplasat, exagerat!) au ales sa-si petreaca minivacanta de 1 Mai in zonele montane sau in diferite alte locuri pitoresti, cu adevarat relaxante si odihnitoare. Au facut un gratarel, au alergat, s-au plimbat si au mancat, unii s-au avantat cu parapanta, iar altii s-au incumetat in ascensiuni montane.

Dar, din nefericire, editia din acest an a minivacanței de 1 Mai s-a încheiat nu tocmai fericit pentru câțiva romani aflați în drum spre casă. Pe A1, spre exemplu, între București și Pitești, s-a stat o oră într-un blocaj provocat de un accident în care o persoană a murit și mai multe au fost rănite. In alt loc, la Comarnic, au înțepenit șoferii și pasagerii și la dus și la întors, la fel de mult timp ca si-n alte dăți! Asta-i Romania, asa au petrecut conationalii nostri! Cat despre vacanta, putintica rabdare ca acusi, acusi vine o alta… mini-vacanta! Sanatosi sa fim. Cu munca, ne descurcam noi!…Na, c-am obosit si eu!

Marc Ciubotaru

Comments

comments

One Comment

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Bă vere, vino repede!

Hai să vă sun despre o experiență neplăcută, ba chiar în pragul dramatizării pentru mine. De mic nu mi-au plăcut...

Bing translate

Text original: ا فسكن في شقة وكان يسكن أمامه شاب ألماني ، ليس بينهما علاقة ، لكنه جاره . سافر...

O materie de învățat ar fi buna-purtare!

Dacă i-ar mai păsa cuiva de educația din țara asta, s-ar introduce o nouă materie în programa școlară. Anume ora...

Close