ACCIDENT CUMPLIT!…

Un grav accident s-a produs în Ialomita,astaszi, sâmbata 5 oct,a.c.dimineata. 10 oameni au murit dupa ce un microbuz de pasageri a fost lovit de un TIR, în apropiere de satul Sfântu Gheorghe. Alte 7 persoane au fost ranite. Este cel mai grav accident produs în România în 2019. Majoritatea victimelor sunt femei, care lucrau la un magazin din Bucuresti.Accidentul s-a produs în jurul orei 5.00. pe Drumul National DN2A, Slobozia – Urziceni, între raza localitatii Sfântul Gheorghe, din comuna Balaciu.Microbuzul abia pornise la drum, din Munteni-Buzau, localitate ialomiteana situata la doar 4 kilometri de satul Sfântu Gheorghe.Conform primelor Informatii, soferul unui TIR ar fi pierdut controlul volanului si ar fi patruns pe contrasens, lovind în plin un microbuz de transport persoane.Conform primelor Informatii, soferul unui TIR ar fi pierdut controlul volanului si ar fi patruns pe contrasens, lovind în plin un microbuz de transport persoane.Autoritatile locale au demarat planul rosu de interventie. În total, 17 oameni au fost implicati în accident, dintre care 16 erau în microbuz.

Impactul a distrus microbuzul, dar si cabina TIR-ului.Primele imagini filmate la locul accidentului arata efectele devastatoare ale impactului frontal dintre cele doua masini.Numeroase echipaje ISU si de ambulanta au venit la locul tragediei. 10 persoane au murit. 9 victime sunt din microbuz, inclusiv soferul, iar cea de-a zecea este soferul TIR-ului.
Salvatorii mai spun ca la locul accidentului au gasit 9 persoane decedate. Ulterior, un ranit în stare foarte grava, pasager din microbuz, a murit în drum spre spital. Urma sa fie transportat la Bucuresti, dar, din cauza starii foarte critice, medicii au oprit ambulanta la spitalul Urziceni. Ranitul a decedat însa, în ciuda eforturilor doctorilor.Soferul TIR-ului, un barbat care ar fi tot din judetul Ialomita, plecase în cursa vineri, de la Târgu Jiu, în jurul orei 16.00. Transporta pene de pasare si avea ca destinatie localitatea ialomiteana Ciulnita, aflata la nici 50 de kilometri de locul impactului.Anchetatorii iau în calcul varianta ca barbatul ar fi adormit la volan, spun surse apropiate investigatiei. El a condus toata noaptea. Conform unor martori, soferul TIR-ului ar fi oprit pentru o cafea, cu câtiva kilometri înainte de a provoca accidentul.Accidentul produs în Ialomi?a este cel mai grav din acest an în România si confirma statisticile tragice privind evenimentele violente de pe soselele tarii. Tara noastra are cele mai multe accidente mortale din Uniunea Europeana. În 2018, în România au murit 1951 de oameni în accidente rutiere.

În cazul patriei noastre, rata deceselor în accidente e astfel de 96 de morti la 1 milion de locuitori în 2018, aproape dublu fata de media în UE, care e de 49 de morti la 1 milion de locuitori, arata un raport Eurostat. Dupa România este Bulgaria, cu 88 decese la 1 milion de locuitori. La polul opus, tara cu cea mai mare siguranta rutiera e Marea Britanie, cu 28 de decese la 1 milion de locuitori în 2018, urmata de Danemarca, cu 30 de decese la 1 milion de locuitori.In Romania, rata deceselor în accidente e astfel de 96 de morti la 1 milion de locuitori în 2018, aproape dublu fata de media în UE, care e de 49 de morti la 1 milion de locuitori, arata un raport Eurostat. Dupa România este Bulgaria, cu 88 decese la 1 milion de locuitori. La polul opus, tara cu cea mai mare siguranta rutiera e Marea Britanie, cu 28 de decese la 1 milion de locuitori în 2018, urmata de Danemarca, cu 30 de decese la 1 milion de locuitori.Titi Aur, multiplu campion auto, sustine, într-o interventie avuta la Antena 3, ca “este o noua tragedie si din pacate nu se face nimic pentru evitarea unor astfel de momente. Nimic organizat pentru a reduce numarul de tragedii sau numarul de victime”.Titi Aur da vina pe soferi pentru multe dintre accidentele produse în România. El sustine ca o mare parte din vina apartine soferilor “care nu constientizeaza pericolul de pe sosele. Daca nu purtam centura de siguranta, putem avea leziuni fatale si la o viteza de 30 de kilometri pe ora”.Multiplul campion auto mai da vina pe atitudinea unor soferi care considera ca nu pot pati nimic “atâta timp cât se gândesc ca sunt soferi de mult timp si conduc pe un drum cunoscut”.O solutie pentru evitarea unor astfel de tragedii este,spun eu,nu numai construirea de noi sosele si autostrazi,dar si introducerea notiunii de protectia muncii. Singura meserie din România în care nu se face protectia muncii este, din cate am aflat,chiar…. condusul masinii!

Marc Ciubotaru

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Aceste poze sunt din ce țară?

Am o întrebare de baraj pentru cititori. Din ce țară credeți voi că-s aceste poze? Absolut toate sunt din același...

Un român a găsit ieșirea din MegaMall după 6 zile!

Deschiderea MegaMallului a însemnat pentru o droaie de gură cască un prilej de sărbătoare. Românii, cu mic, cu mare, s-au...

Eveniment Hip-Hop în București și Sibiu

Iubitorii de hip-hop au motive reale de bucurie. Bucureșteni, vi se pregătește un promo party de zile mari, marca Airfield...

Close