ADEVARATELE VOCI ALE ROMANIEI SUNT SI-AU FOST IN STRADA, NU NUMAI LA EMISIUNEA PRO.TV!

Inca o noua si ampla runda de proteste impotriva “Revolutiei Fiscale“, a modificarii nejustificate a legilor justitiei cat si a altor abuzuri ale actualei puteri, a avut loc aseara in Capitala, dar si-n peste 80 de localitati din intreraga tara! Manifestantii, tineri si batrani, femei cu copii in brate, oameni de toate categoriile sociale si-au unit vocile si au strigat, protestand pasnic si civilizat impotriva tuturor abuzurilor si a nedreptatilor, impotriva coruptiei organizate si a incalcarii repetate a unor principii ce trebuie sa caracterizeze de fapt statul de drept.
Actualii guvernanti sunt dispusi sa faca orice, inclusiv sa puna in pericol credibilitatea Romaniei” – declara pentru presa fostul premier Ciolos.

Dar, cum spuneam, impotriva acestora, a abuzurilor si dedreptatilor, vocile zecilor de mii de protestatari iesiti in strada, scandau si afisau mii de banere prin care-si exprimau crezul si vointa lor. Iata doar cateva:
“Vrem legi dure, nu penali care sa ne fure”.
“Suntem langa Justitie”
“Ati reusit, ne-ati unit!”
“Nu vrem sa fim o tara de hoti!”

La Bucuresti,impotriva manifestantilor,a celor ce solicitau demisia Guvenului cat si a presedintilor celor doua Camere ale Parlamentului, au fos aduse, pentru intimidare sau mai stii?!, si cateva “mostre” de jandarmi calare! O fi, hai sa-i spunem premiera, dar oare e normal asa?, se intrebau, pe buna dreptate, cei din multime!

Asa considera insa sa raspunda cei alesi sa conduca, nu sa te pedepseasca pentru adevar si legalitate!? Manifestari similare impotriva abuzurilor si nedreptatilor s-au mai desfasurat aseara, pana tarziu in noapte, dar totusi fara jandarmi calare si la Timisoara, Iasi, Brasov, Sibiu, Cluj si, cum spuneam, in multe, multe alte locuri din tara, (dar si in diaspora) acolo unde s-a cosiderat si s-a spus de catre zecile de mii de demonstranti ca guvernarea aflata la putere, trebuie sa urmareasca bunastarea tuturor cetatenilor. Nu interesele proprii. Este, spuneau cu vocile lor, viitorul nostru in joc, sa luam atitudine si sa nu le mai permitem sa-si bata joc! Imaginile, inclusiv o harta a tarii cu manifestatii de protest, provenite din ziarul Adevarul,sper sa fie edificatoare!

Marc Ciubotaru

Comments

comments

5 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.