Adio tichete de masă!

Potrivit Ziarului financiar, tichetele de masă primite în prezent de către două milioane de angajaţi din România ar putea fi înlocuite cu carduri de beneficii.

Conform unui proiect legislativ adoptat de Camera Deputaţilor, care urmează să fie promulgat în zilele următoare, decizia urmăreşte “digitalizarea” tichetelor de hârtie, dar cele două variante – tichetele pe suport de hârtie şi cardurile – vor funcţiona în paralel.
tichete de masă

Valoarea unui tichet de masă este de 9,35 lei în prezent. Conform legii, un angajat nu poate folosi mai mult de două pe zi.
Atunci cum de folosim și 50 când mergem lunar în hypermarket? Sau cumpărăm de 5-6 tichete mâncare înainte să mergem la slujbă?

Odată cu noile carduri de beneficii, orice angajat va putea folosi și fracțiuni din valoarea unui tichet. De exemplu ca să-și ia un pachet de gumă de mestecat.

“Cardurile de masă vor reprezenta o opţiune utilă atât pentru salariaţi, cât şi pentru angajatori, opţiune care va exista în paralel cu tichetele pe suport de hârtie”, a spus Pierre Gagnoud, directorul general al companiei emitente de tichete Edenred România.
tichete de masă

Sursa

Și acum întreb și eu. Dacă tot se face card în loc de tichete de masă, de ce nu se dau bani în locul lor? Cum e tichetul pe card? 21 de zile x 9,35 lei = 196,35 lei.
Adică angajații vor avea un card pe care vor avea 196 de lei. Bani pe care nu-i pot folosi decât pentru alimente. Evident că se vor cumpăra la greu prezervative, vodkă, ciorapi, țigări și ghivece de flori.Nu e oare o măsură mai elegantă de-a face ceva absolut inutil?

Voi vedeți utilitatea aici? Dacă da, spuneți-mi și mie, să nu mor prost…

Comments

comments

10 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
E duminică!

Dap! De ceva vreme încă. Uite mă uit la ceas, este 03:53, după sâmbătă. Deci, e duminică! Și asta înseamă...

MASS-MEDIA SI ROLUL SAU ACTIV!

De ani buni mass-media romaneasca a avut si are un rol activ nu numai in ceea ce priveste informarea consumatorilor...

The 100

Am început să urmăresc "The 100". Având în vedere că s-au cam terminat filmările la seriale (sezonul 3 din Black Sails...

Close