Aeroport

Cred că nu există om să nu fi auzit de aeroport. Mulți chiar au fost acolo, unii au zburat cu un avion, puțini cu un elicopter.
În aeroport acolo, e altă lume. Lume pestriță, de la țărani la oameni de afaceri, de la gură cască la navetiști, de la prostituate la vedete.
Orice găsești în aeroport.

Aveam pe vremuri treabă acolo, trebuia să ajung la sediul firmei. Și eram lihnit de foame și de sete. Mi-am zis că o să iau ceva din aeroport. Cu 7 lei cât aveam la mine îmi făcem socoteala că iau 2 covrigi, un suc și un ziar…

Numai că socoteala de acasă nu se potrivește cu cea de pe aeroport. Ajuns acolo, cât credeți că era o sticlă de suc la jumate?
– Maxim 5 lei, ca la mare!
– 4 lei?
– 6 lei, pe aeroport e scump!

aeroport

Nu… 8 LEI! OPT LEI O STICLĂ DE SUC DE JUMA DE LITRU!
Credeam că e ceva-n neregulă cu aparatul. Un twix mic, nicidecum dublu era 5 lei la aparat! M-am învârtit pe acolo, să văd poate există ceva mai ieftin.
Și găsisem . Că tot avea aeroportul wireless m-am conectat pe și-am făcut un calcul simplu.
Cu banii pe 10 sucuri și 15 twixuri plecam frumușel cu avionul până în Genova. Super ofertă.
Numai că ce să fac eu în Italia? Și mai ales la Genova? Măcar de-ar fi fost o cursă către Palermo mai ziceam. Găseam eu Scordia în Sicilia…

Așa că m-am dus la firmă rupt de foame și sete. Bine că aveau ăia apă la dozator. Cred că am băut 10 pahare d-alea de apă.
M-am umflat în burdihan până am ajuns înapoi în oraș. Unde mi-am luat 2 covrigi și un pateu cu ciuperci. Nu mi se pare deloc normal să nu-ți permiți să iei un suc în aeroport…

Acum îmi aduc aminte de ce-mi spunea vară-mea:
– Pe un rahat dă-ăla de sanviș de 10 cm lungime am dat 3 euro!

În schimb, în Cipru, la aeroport aveai preț de magazin. Și vorbesc de acele duty-free. Deși, dacă mă gândesc, și mâncarea era ieftină. Un burger uriaș era 3 euro, un suc de 1 litru era 1 euro, iar o pizza vreo 5 euro. Una imensă era 10, dar nu prea se făcea decât dacă erau grupuri mari de flămânzi.
Cu toate astea, eu sper că am scăpat de frica unui zbor cu avionul. Cred că aș scăpa definitiv de temeri după mai multe zboruri, dar din ce în ce mai lungi. De exemplu, dacă până în Cipru am zburat 2 ore, următorul zbor să fie de cca. 3 ore, următorul de 4 și tot așa. Nu cred că aș putea să mă sui într-un avion de pasageri cu un zbor de 12-15 ore, fără să am o parașută la purtător, precum și câteva cursuri zdravene și câteva sărituri la activ cu parașuta/ parapanta.

Poate mă ajută prietenii de la FlySky.ro cu bilete de avion dus-întors până în… să zicem Grecia, să merg și anul ăsta la mare?

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Jur că nu mai beau!

Bătăi puternice în ușă. Mort de beat, Doru ieși anevoie în prag râgâind un "jur că nu mai beau" în...

Un cazan pe lemne asigura caldura ecologica de care avem nevoie

Pot sa spun ca am experimentat toate tipurile de caldura din copilarie pana la maturitate si sunt indreptatita sa vorbesc...

Îmi pot bloca anumite canale TV?

Văzusem știrea asta și mi-am zis că e o idee bună. Nu neapărat cu ștergea contului de Instagram (deși, dacă...

Close