Aflăm de un loc frumos din țară. Spunem la toată lumea sau păstrăm secretul?

Iată o dilemă interesantă. Să zicem că aflăm de un loc unicat, frumos, nemaivăzut, nemaiauzit din țară. Ce facem mai departe? Dăm sfoară în țară despre descoperire sau tăcem chitic?

Deja nu cred să mai existe oameni care să nu fi auzit de stațiunea 2 Mai. Ei bine, acum 10-15 ani, în 2 Mai nu venea mai niciun turist. Preferau Vama Veche, unde se puteau desfășura în pace. E rezervație naturală între 2 Mai și Vama Veche. Și pentru că i s-a dus buhul de ce mișto e acolo, liniște și pace, a venit românul cu mic (cu grătar), cu mare, cu cățel, cu purcel. Că doar o dată pe an e concediu și hai la iarbă verde. Cu casetofonul din dotare, să nu se încurce cu rockul din Vamă, cu șezlong, cu nelipsitele PET-uri de bere și pachete de țigări.
plaja corbu
Și-n scurt timp, plaja PROTEJATĂ s-a umplut de “shit, flegme și muci“. Că românul pe unde trece, lasă urme. După zicala “omul sfințete locul“, să se vadă că a trecut p-acolo picior de om.

Și cu ocazia asta, să spun și ce cred eu despre fenomenul “Vama nu mai e ce-a fost“. Vama Veche era locul în care părinții noștri puteau fi liberi. Se cânta din chitară, se râdea, se dansa. Acolo nu existau securiști care vor să vădă ce zice poporul despre iubitul conducător. Asta nu înseamnă că Revoluția a pornit din Vamă, după cum am mai auzit eu niște voci…

De ce nu mai e vama ce-a fost? Simplu. Libertatea a luat rapid extrem de multe forme. Adică “e voie să facem de toate” s-a dezvoltat în seringi în nisip, prezervative și tampoane în apă. Cel puțin, aia e imaginea cu care m-am despărțit eu de Vama Veche, în 2008. Asta după ce fusesem de prin 2003 an de an acolo. Pentru mine “libertatea” însemna să beau până mă făceam muci, dormeam frânt în cort și adormeam cu gândul la câte gagici am să regulez acolo.

Pentru părinți libertate, pentru noi, destrăbălare. Și evident că nu ne mai place acum să vedem puștani care se injctează în venă sau trag vodkă pe nas.

Apoi, plaja Corbu. Care a fost arătată acum câțiva ani ca fiind una dintre ultimele plaje neatinse de cocalari și curve. N-a durat mult și-au părut românașii cu grătarul, maneaua și mașina fix în apă. Că doar să se vadă că ei se distrează, că-au ajuns și ei acolo:
– Uite bă săracilor, vă duceți la Mamaia cu toții, uite ce mișto e aici. E și loc să te bagi cu mașina în apă!
plaja corbu

Lumea s-a enervat, a chemat Poliția, sunat autorități. Care, după metoda românească, au decis “nu ține de noi, sunați la X“. De la Y au fost trimiși să sune la Z, de la z la X și de la X la Y înapoi. Și nu s-a rezolvat nimic.

Zilele trecute am aflat de la Marius de un loc frumos, o oază de liniște și pace, departe de mare. Mai precis, pe munte. Și acum mă întreb:
– Să spun cuiva de locul ăla mișto sau nu?

Eu m-aș duce cu vreo 2 prieteni, vizităm, facem poze, ne relaxăm și plecăm. Noi nu lăsăm gunoaie în urmă. Alții lasă mormanul de gunoi. C-așa e învățat. Că “n-a pus bulangii coș de gunoi pe munte, unde era să arunc doxa de bere și hârtia cu care m-am șters la cur?

Acum mă înțelegeți? Voi ce-ați face?

Comments

comments

4 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.