Agent ultra-secret

detectiveAm văzut de câteva ori ideea asta de agent ultra-secret. Este vorba de un tip, care trăiește o viață normală timp de chiar 30 de ani, apoi, dintr-o dată, se schimbă la 180 de grade.
Văzusem subiectul în câteva filme, însă după ce-am citit ceva literatură de specialitate, am început să cred că există un sâmbure de adevăr în toată treaba asta.
Agentul utra-secret nici nu știe despre el că e agent secret, până când nu i se reamintește asta, de obicei printr-un vers sau melodie.
Nu știu în ce film am văzut de curând chestia asta (cred că în Blacklist, dar nu bag mâna în foc), în care, un grup de vreo 20 de soldați ruși (e un film cu Charle Bronson – Telefon) primeau un telefon în care o voce le șoptea câteva cuvinte, apoi aceia se sinucideau omorând alte persoane.

Partea nasoală este că, asemenea oameni încă există printre noi. La fel și-n Salt – cu Angelina Jolie, asta a putut fi agent american timp de 15 ani, însă, de fapt, era rusoaică îndoctrinată de la câțiva ani pentru a fi agent KGB. Și cum tensiunile dintre Rusia și America nu se vor termina niciodată, astfel de agenți vor exista bine-merci, de ambele tabere.

Știu, totul sună a S.F. prost, însă, nu de puține ori este adevărul. Și atunci mă întreb cum de, un om ajns la o vârstă anume, după ce-a trăit 20 de ani într-o comunitate, să se schimbe radical? Mă întreb dacă la noi în țară or exista agenți d-ăștia. Mă gândesc la musulmanii care trăiesc în România de ani buni și n-au avut niciodată probleme.
Așa cum și cei din America, din San Bernadino au fost vecini de treabă, cu care aveai ce vorbi, până când, ca un făcut, s-au apucat să împuște lumea pe stradă.
Ce droguri trebuie să bagi în tine ca să fii atât de calm ani întregi, ca să nu creezi suspiciuni, ca peste o vreme îndelungată să-i zbori creierii vecinului cu care ai fost la pescuit săptămâna trecută, ba mai mult, să te și filmezi comitând acele crime, să le arăți fraților tăi descreierați ce lucru măreț ai făcut, ucigând “porci de americani“?

Comments

comments

2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Numai contabil să nu fii!

Mi-e o frică de contabilitate, mai ceva de cum se tem facebookiștii de gramatica de-a treia. Maică-mea a fost contabil....

Cea mai bună friptură

Gata! Am terminat toată trebuţa. Sarmale de ieri, ouăle azi le-am făcut. Mai repede cu mult ca anul trecut, şi...

Atenție la fraude!

Fiți cu mare băgare de seamă la ce faceți pe net. Puteți fi victima unei fraude electronice fără să vreți....

Close