Ai ceasul cât conserva și telefonul cât telecomanda!

Din prisma gândirii mele, telefoanele au atins, cel puțin pentru moment, maximul tehnologiei. Au un ecran, baterie, fără butoane, memorie RAM, procesoare, cameră foto/ video și cam atât. Acum a apărut noul Samsung Galaxy Note 8. Nu mă dă pe spate știrea. Nu l-am așteptat cu sufletul la gură și nici nu mi-l voi comanda în următorii 4-5 ani.
Și-am să vă explic de ce.

1) Este prea mare. Mult prea mare. Ecranul de 6.3 inci. abia mă descurc cu note 3 și note 4, cu ecrane de 5.7 inci. Ăsta nu-ți încape în buzunar. Sau dacă încape, ori se va rupe (mai țineți minte testele acelea tâmpite ciu îndoitul telefoanelor?), ori îți va face ca pantalonii să atârne în jurul genunchilor.
În plus, arată ca o telecomandă. Mult prea înalt față de lățime. Repet, asta e părerea mea proprie și personală.

2) Nu am nevoie de toate acareturile cu care se laudă. 6 GB RAM. Ce faci cu ei? Te joci, că doar nu vei crea animații în Maya, 3D Max sau Sony Vegas Pro. Câtă nevoie să ai de 6 GB RAM ca să te joci? Că nu e PC să-ți trebuiască placă video de ultimă generație, cu 3 alimentări separate, ca să joci pe Ultra high nu știu ce joc apărut… mâine.

3) Este mult prea scump. Să am banii ăștia de dat și nu mi-aș lua un telefon de toți banii. Aș fi în stare să dau maxim 2000 lei pe un telefon. Dar ăla va trebui să fie ceva extraordinar, să facă poze ca un DSRL, să văd pe ecran direct 3D, fără ochelari speciali, să-mi citească gândurile. Adică tehnologie care va fi în următorii ani disponibilă la telefoanele mobile, tot ce-am spus fiind deja realizat pe scară mai mare.

Asta nu înseamnă că denigrez telefonul. nu, doar că mie nu-mi face folosință așa ceva și efectiv nu-i văd rostul. Dai mesaje, stai pe net, vorbești cu Gigi din Suedia și cu mă-ta să-ți trimită bani de chirie și țigări, te joci pe el. Mai filmezi că ai dat 1 leu la cerșetor, mai faci o poză din vacanță și cam atât. europenii folosesc sub 50% din funcțiile unui telefon mobil. Spre deosebire de japonezi care folosesc peste 90%.

Comments

comments

6 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.