Ai încuiat cheile în mașină? Iată ce trebuie să faci.

Nu știu câți dintre voi ați pățit să încuiați în mașină cheile. Eu în Dacie le-am uitat de vreo 3-4 ori. Și de fiecare dată când am închis ușa (după ce-i puneam siguranța, desigur), observam că nu am cheile la mine. Ele stăteau bine-merci atârnate în contact. Ce să faci în cazul ăsta?

– Spargi geamul.
– Iei cheile de rezervă.
– Deschizi mașina în orice alt fel.

Spartul geamului poate fi cea mai la îndemână metodă. Nu e însă deloc cea mai bună. Cât costă alt geam, cât costă mâna de lucru, curățatul cioburilor etc. Plus că dacă nu-s 40 de grade afară, ce faci cu vântul care-ți intră în ureche când conduci?
Au mai încercat unii să spargă geamul și iată ce-a ieșit:

Cheile de rezervă. Este cea mai bună și elegantă soluție. Dar dacă nu ai cheile de rezervă la tine? Dacă ești la piață, de exemplu? Cu 3 sacoșe pline (știți voi, când se dau bonurile de masă) și departe de casă? Să zicem că plecați cu tramvaiul până acasă. Dar parcă nu-ți vine să-ți lași mașina cu cheile în contact (sau pe bord, la vedere), chiar și încuiată. Sau ești plecat în alt oraș. Revii la gândul de mai sus, de-a sparge cumva geamul. Muncă, bani cheltuiți, că ești uituc. Sigur există alte metode!

Deschizi mașina într-un fel. Pe vremea Daciilor, ușile se desuiau cu orice altă cheie de Dacie sau cu o șurubelniță. Puteai ruga orice cetățean să-ți împrumute cheile lui și rezolvai problema. Acum sunt chei cu cip și nu mai merge figura. Sunt filmulețe cu descuiatul ușii cu o sfoară cu nod, sau cu o minge de tenis. Aia cu mingea pare a fi o făcătură, iar faza cu sfoara nu merge decât la câteva mașini.

Așadar, cea mai elegentă metodă e de-a chema un specialist în deblocari usi Bucuresti. Un coleg de muncă și-a încuiat cheile în portbagaj. Iar portbagajul era modificat încât să nu se descuie decât din mașină. A chemat specialiștii, i-au pus două pene în ușă, au introdus un burduf care s-a umflat nițel, s-a introdus o tijă metalică în ușă și s-a descuiat mașina. Toată treaba a durat fix 3 minute. Plus încă 20 cât a așteptat să ajungă omul la el.

În încheiere, dacă vrei să scapi repede și ieftin de chinul de-a deschide mașina, chemi specialistul de la Robadel Servicii. Sau umbli cu cheia de rezervă la gât.

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Ca sa vinzi repede o proprietate, da anunt in ziar!

Cum fiica mea s-a casatorit si s-a mutat in casa sotului ei, apartamentul nostru cu 3 camere era prea mare...

Despre jucării

De mic, Spanacul avea casa plină de jucării. De la evidentele păpuşi (să nu vă aud că oricât de băieţi...

AUTOSTRAZI? NU STIU, ZAU, CAND O SA LE VEZI!…

  Deocamdata,România este tara blocata în stereotipii traite pe pielea proprie, unde se merge bara la bara, cu nervii întinsi...

Close