Alăptatul în public. Da sau nu?

nursingCitisem în urmă cu ceva vreme, cum diferiți inși se arătau indignați de alăptatul în public. Era vorba despre o întâmplare în metrou. Lumea se împarte în două părți: cei care sunt de acord și cei care nu sunt de acord. Sunt de acord cu alăptatul în public, dar cu unele condiții.

1) Nu în metrou sau pe stadion (ce, nu-s nebune să meargă cu sugarul la meci?)
2) Îl alăptezi doar dacă n-ai la tine biberon.
3) Dacă tot nu ai biberon și ești în public, măcar fă-o mai ascuns. Nu-și scoate sânul în văzut tuturor, că ți se pare ție corect ce faci.

Una e să-ți hrănești copilul, alta e să epatezi din treaba asta. Că tu ești mămică și trebuie să-i dai se mâncare, că moare de foame. Nu cred că moare dacă nu-i dai țâță încă 10-15 minute până ieși de la metrou și te pui pe-o bancă în parc, fără să fii înconjurată de fel de fel de indivizi ce-și dau coate zicându-și “milf, milf!

Da, mi-e ușor să vorbesc, deoarece nu-s părinte și nu știu prin ce greutăți trec părinții unui bebeluș. Cunosc, însă, să avem iertare, maică-mea nu m-a alăptat niciodată în public! Am zis, măcar ia un cerșaf vaporos, să poată respira copilul și hrănește-l sub pânza aia, nu cu sânii pe afară.

Prima dată când m-am izbit de treaba asta cu alăptatul în public a fost cam acum 10 ani. Jucam badminton pe Stadionul Național. Înainte să se dărâme și să facă acum Naționl Arena. Eram cu prietenii și jucam acolo aproape zilnic. Într-o zi a trecut p-acolo o gagică mișto și-am agățat-o, să joace cu noi.

Da, pe vremea aia, agățam gagicile pe bandă, să joace cu noi. Mă și mir cum naiba, că-n rest îmi era peste mână să intru în vorbă cu ele.
Tipa s-a băgat în horă și-am alergat-o de-a găsit-o bâțâielile. Azi așa, mâine așa, până într-o zi am văzut că vine impingând un cărucior. Habar n-aveam că are copil! Atunci am aflat și că era cu câțiva ani mai mate decât noi.

Noi am mai jucat, însă ea tot trebuia să se uite la aia mică, la fie-sa. Până, la un moment dat, când n-o mai putea potoli pe aia mică, s-a pus pe bordură, cu căruțul în față, și-a ridicat bluza și-a hrănit copila. Asta în timp ce noi ne jucam la 3 metri mai încolo. Vorba vine jucam, cine naiba se mai gândea la badminton?

Ne arătam oarecum contrariați… Înțelegeam că fata se ascunsese cât de cât, mascându-se cu căruciorul, dar, totuși, era în public. Bine, prin zonă nu era multă lume, erau doi tipi cu care juca badminton ocazional și atât. Ca bărbat, e-o senzație nasoală. Vezi un sân de femeie, mare rotund… Dar e un copil acolo! Ce naiba faci? Te duce gândul la sex sau nu? Pe mine m-a dus, apoi am avut un sentiment de vină. Dar totuși, era un sân gol. Dar și un copil! E-o bătaie de nedescris în mintea unui bărbat, mai ales dacă femeia arată bine!

Voi cum considerați asta? E OK sau nu?

Comments

comments

21 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.