Alta din trafic

Beleaua de azi (ma rog, de ieri), a fost ca mi-am taiat o roata. Stanga spate, o ditamai taietura, in lateral. Cum am reusit performanta, nu stiu sa va spun. Bine c-am avut si rotile astea, de m-am dat jumatate de an cu ele. Gracias Razvan!

Partea buna e ca, de cand surubaream la Dacie, apoi la Polo, am invatat si eu sa schimb roata, sa mai fac una alta la masina. Si mi-am pastrat in portbagaj sculele necesare pentru astfel de operatiuni. Plus cric si roata de rezerva.

Aveam eu si pompa de umflat, insa cum bagam aerul, cum iesea intr-o veselie afara. Asa ca a trebuit sa ma apuc sa schimb roata. Cum mai aveam vreo 5 minute pana trebuia sa intru la munca, am lasat trebusoara pentru mai incolo, in noapte. Si pe la ora 12:40 cine era pe strada pustie, cu roata in brate, desuruband la prezoane? Aha, fix eu.

Ma grabeam, caci se pusese o vijelie afara de aproape imi lua pe sus trupul firav. Plus cativa stropi de ploaie. Si cum dadeam eu zor acolo, trece prin spatele meu un gagiu pe bicicleta. Eu fiind cu ochii la roata, nicidecum la ce e-n spatele meu, m-am speriat. De la sperietura mea si “tuzgati-ul” mai mult sau mai putin sonor, s-a speriat flacaul si era sa se-ntinda pe caldaram.

A mustacit, apoi a plecat mai departe. Fara “coa, te ajut?“, fara “asa ba boule, schimba la roata“, fara nimic. Acum, vreau nu vreau, trebuie sa-mi iau anvelope vara. Sau pentru toate anotimpurile, cu toate ca nu sunt prea stralucite, decat cele de 500 lei bucata. Ceea ce clar n-o sa se-ntample. Cu 2 roti d-alea imi iau masina noua…

Toata treaba a durat fix 10 minute. Desfacut 4 prezoane, ridicat masina pe cric, desfacut total prezoanele, scos roata, pus roata noua, pus prezoanele si coborat masina la sol. Strans apoi bine prezoanele si m-am uitat la roata, sa vad exact ce s-a intamplat. Ei bine, asta s-a intamplat:

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
SFATURI PENTRU NOUL AN!…

Fiecare inceput de an este ca o gura de aer proaspat, ca dimineata unei zile in care simtim ca putem...

Fiecare familie are nevoie de serviciile unui avocat

Se spune că, indiferent de domeniu, cel mai important lucru îl reprezintă informația. Legislaţia românească este mult prea stufoasă, iar...

O ATRAGATOARE SUGESTIE PENTRU WEEKEND SI NU NUMAI: STATIUNEA BALTATESTI

Statiunea este amplasata in centrul comunei Baltatesti, judetul Neamt, fiind situata la 33 km de resedinta judetului (municipiul Piatra Neamt)...

Close