AM TRAIT S-O (RE)VEDEM SI PE ASTA!

Liviu Dragnea: „Defaimarea propriei tari prin miniciuna este o fapta foarte grava”! Da, asa a grait, la „marele Congres”, dl. Dragnea, precum spune si zicala: „vocea adevar graieste”! Dar ma intreb: cine minte?! Oare cine sunt cei care contribuie la defaimarea tarii? Nu prea-mi este clar!? In schimb din ceea ce-am vazut si auzit, din transmisiile tv, clare mi-au fost si-mi sunt, ca intr-un vis urat, amintirile din acele zile de Decembrie ‘989, atunci cand, in disperare de cauza, dictatorul Nicolae Ceausescu, isi intreba t’arasii din CPEX, daca-l mai vor sa le mai fie secretar general si presedinte! 

Va mai reamintiti, probabil? In acel moment, ca un resort, Manea Manescu, dupa care si ceilalti, s-au repezit sa-i sarute mana si, cu lacrimi false (de crocodil!) l-au implorat sa nu-i lase! Ei, cam asa ceva, minus lacrimile si sarutul mainii, s-a intamplat si Sambata la acel Congres mult asteptat! Zi importanta pentru PSD! Social democratii, adusi (cu fel de fel de mijloace de transport) din toata tara, s-au reunit în Congres extraordinar, convocat în urma cu mai putin de o luna. Au fost cca. sapte, opt ore tensionate în care slujitorii d-lui Dragnea si-au ales noul presedinte executiv, secretarul general si vicepresedintii. „PSD e forta binelui”, a repetat în discursul sau Marian Neacsu, secretar general reales al partidului, atragând de fiecare data ropote de aplauze din sala. Insa Liviu Dragnea a demonstrat ca refuza premeditat cultura democratiei si de aceea a încearcat sa blocheze orice fel de eventual protest, la fel cum facea si dictatorul Ceausescu in anii sai de glorie! Congresul social democratilor a oferit o desfasurare a fortelor de ordine complet disproportionata, care ne aduce aminte de anii ‘ 980 si de congresele Partidului Comunist Român!

Agentiile de presa ne-au informat ca „Forta binelui” s-a strâns în fata Salii Palatului cu mai mult de doua ore înainte de începerea Congresului PSD. Tineri, bâtrâni, la fuste scurte si pe tocuri sau în pantaloni de trening, social-democratii si familiile acestora au asteptat în curte începerea evenimentului. Nerabdatori,  au tot încurcat intrarile în cladire, organizatorii explicându-le de nenumarate ori ca delegatii din Arges, de plida, nu pot intra pe la accesul delegatilor din Dolj! Ei, delrgatii, nu s-au lasat descurajati nici de protestatarii de peste drum, care au scandat împotriva PSD-ului pe toata durata Congresului. Trei protestatari #Rezist, ridicati de jandarmi si amendati! „Vreti sa mai fiu în continuare presedintele vostru? ” si-a încheiat Liviu Dragnea discursul de la Sala Palatului. Sala l-a reales într-un glas: „Daaaa!…” Oameni care l-au reales pe dl. Dragnea cu aplauzele lor, de la Victor Bostinaru, Lia Olguta Vasilescu, Gabriela Firea (ce-si cauta de fiecare data cate un stapan!), pâna la ultimul consilier de comuna carat cu autocarul la Congres, sunt deopotriva victime dar si complici.

Increderea d- lui Liviu Dragnea se hraneste din lasitatea salii, care a aplaudat complice, în loc sa vorbeasca si sa spuna realitatea.,, Discursuri de doua ore, dar si zeci de candidati care nu si-au mai tinut speech- urile din lipsa de timp, prânzul luat în sala, câteva momente perfecte de a agata fete, selfie- uri si discutii despre „forta binelui” – asa s- a desfasurat Congresul Extraordinar al PSD de sâmbata”, scrie News. ro.

Ce a ramas dupa toate astea?! Rezultatele alegerilor din Congresul extraordinar nu au surprins pe nimeni. Cine trebuia sa fie ales a fost ales. Liviu Dragnea si- a consolidat puterea. Iar în functia de presedinte executiv, adica nr. 2 din PSD, a fost aleasa premierul Viorica Dancila. Nemultumiri, proteste, candidaturi retrase în ultima clipa, resturi de mâncare pe toate holurile, ambalaje aruncate pe lânga cosurile de gunoi si… mucuri de tigara îndesate într- o sticla de plastic, sub un scaun din sala în care a avut loc Congresul.

.Pe retelele de socializare circula deja mai multe fotografii (pe unele  le-am si postat) care surprind imaginile dezolante ale salii unde s- a desfasurat, timp de opt ore, Congresul extraordinar al PSD. Lipsa timpului pentru speech- urile candidatilor la functiile de participanti. Spre exemplu, Nicolae Banicioiu a declarat ca este un simulacru congresul PSD, ca se voteaza de la ora 13:30 si ca probabil aceasta organizare s- a decis dupa victoria de vineri în CExN a celor carora nu li se aprobasera candidaturile, iar Ecaterina Andronescu a anuntat ca au decis amândoi sa se retraga din competitie. În acelasi timp, si Catalin Radulescu a criticat proasta organizare a evenimentului. Cele mai bine de opt ore ale Congresului PSD i- au obosit si plictisit pe membrii partidului veniti (adusi)  din toate colturile tarii, astfel ca rezultatele votului au fost anuntate de Claudiu Manda într- o sala goala dar ,totusi, plina de… toate resturile lasate în urma de acestia (ambalaje de sandvisuri si covrigi , hârtii motolite, sticle de apa goale si aruncate sub scaune etc) ,, Întregul eveniment a fost ocazia cea mai buna de a crea amintiri –  selfie-  uri,  poze postate pe retelele de socializare si fotografii cu liderii de partid!  Unii delegati ai PSD au considerat chiar ca este momentul perfect de a agata fete –  fie jurnaliste, fie colege de partid, pe care le- au studiat din cap pâna-  n picioare si le- au abordat în moduri originale” – titreaza News.ro. Am trait în comunism, refuzam sa ne întoarcem! Asadar, una peste alta, se poate spune, ca… am retrait, fara sa vrem, amintiri din acea vreme! PS- Masuri de securitate fara precedent, sute de jandarmi au fost adusi sa apere Congresul PSD de popor! Traficul a fost restrictionat pe mai multe artere din Capitala, iar jurul Salii Palatului au fost amplasate garduri de protectie!! Aceste actiuni tipic politiste-represive impotriva cetatenilor ,au fost in fapt principalele,,pregatiri”facute de organizatori in vederea Congresului!…Comentati- le dumneavoastra! 

Marc Ciubotaru

 

 

 

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
CATE CEVA DESPRE PRIETENIE SI DRAGOSTE!

Barbatul si femeia se pot înțelege, important e sa se iubeasca. Din pacate, prea des folosim conceptele de ,,prietenie" si...

Cum am slăbit eu 3 kilograme în 7 zile

Nu prea am ținut regimuri alimentare la viața mea. Îmi era foame mâncam. Îmi era poftă? Bagă în tine. Iar...

Muza muzelor

Sau muza muzeelor. Mareelor și altor onomatopee aproape de epopee. Azi am așa un dor de-a bate câmpii. Și copiii...

Close