America, așa nu!

Atacul armat dintr-un club gay din Orlando s-a soldat cu 50 de morți – cel mai sângeros din istoria SUA – și circa 53 de răniți, conform unui nou bilanț transmis duminică de primarul orașului, Buddy Dyer, potrivit AFP. Agresorul a fost identificat de mass-media ca Omar Mateen, un cetățean american de origine afgană, în vârstă de 29 de ani. El a acționat singur și a fost ucis într-un schimb de focuri cu poliția.

sursa.

Un tânăr cu origini afgane a pus mâna pe o mitralieră de asalt AR-15 (versiunea pentru civili) și deschide focul într-un club de homosexuali. Omoară 50 de persoane și rănește alte 53, apoi e ucis în schimbul de focuri cu poliția.

Cum de s-a putut întâmpla așa ceva? este întrebarea de pe buzele tuturor. Hai să vedem cum de “grozăvia” asta a fost posibilă bine-merci.

Avem de-a face cu America. Țară care s-a construit cu biciul. Au venit cotropitorii, au trecut prin sabie băștinașii. a venit apoi goana după aur, unde s-au năpustit o grămadă de englezi, irlandezi și olandezi în țara aia și-au început să împuște indienii. Și uite așa s-au creat o grămadă de orașe. Și cum ăștia s-au învățat cu pistolul la brâu, legile au fost create tot de pistolari, indiferent de școlile făcute. În Statele Unite există câteva legi tampite, care nu s-au mai modificat de cel puțin 100 de ani.
girl-gun
Așadar, să nu ne mirăm că ăia au voie să-și cumpere arme într-o veselie. Ce mi se pare de-a dreptul idiotic este faptul că orice om de rând își poate cumpăra mitralieră de atac. Una e pistol de autoapărare sau o pușcă pentru vânătoare, alta e mitraliera care trage 900 de focuri pe minut.
Pentru că e la mintea cocoșului că ăla care-și cumpără mitralieră clar nu vrea să se apare de hoți sau să tragă după mistreți și cerbi.
După 11 septembrie 2011, americanii au început să fie extrem de suspicioși, oprind și cercetând la piele orice persoană cu trăsături de arab. Au lăsat-o mai moale și rezultatele s-au văzut. Anul trecut, în San Bernardino, doi cetățeni americani de origine pakistaneză au deschis focul asupra populației, ucigând 14 oameni. Armele preferate? AR-15.
după nici un an, alt musulman ucide 50 de persoane și rănește alte 53, folosind ACELAȘI TIP DE ARMĂ SEMI-AUTOMATĂ.

Priviți imaginile de mai jos. Cam ce face arma asta.

Un documentar pe tema acestei arme găsiți aici.

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Jack Ryan – agentul din umbră

Am fost să văd Jack Ryan - agentul din umbră. Mi-a plăcut, însă nu m-a dat pe spate. Un gagiu,...

Schimbare de look!

Gata! Nu se mai putea să stau așa, să ies în halul ăla pe stradă, să sperii copiii! Așadar ieri...

CUM NE PROTEJAM DE STRES!

Traim intr-o societate (lume) agitata, stresanta si plina de solictari pe multiple planuri. Aproape zilnic ne confruntam, cu sau fara...

Close