Angajări la Apple

Citisem zilele trecute o știre despre cum se fac angajări la Apple.
Cică le pun niște întrebări d-astea încuietoare. La unele am căzut în plasă, nu mint. Însă comentariile altora m-au luminat. Iată mândrețe de întrebări mai jos.

1. Povesteşte-ne despre un lucru special pe care l-ai făcut în viaţă şi de care eşti foarte mândru.
Am băut 4 kile de bere fără să mă amețesc. Beat this, Băsescu!

2. Ce eşecuri ai avut şi ce ai învăţat din ele?
Înotul. Am învățat că nu pot respira sub apă.

3. Descrie o problemă interesantă cu care te-ai confruntat şi explică cum ai rezolvat-o.
Cum faci repede o cruce de fier. Tai o roșie în jumate. Nu mă credeți? Tăiați o roșie în felii pentru sanviș și veniți să-mi mulțumiți pentru sfat.

4. Explică-i unui copil de 8 ani ce este un modem/router şi care sunt funcţiile lui.
Cutia asta ia internetul de pe fir și îl bagă în calculatorul lui tati să vadă porneli, și-n laptopul lu’ mă-ta, să te joci tu Barbie!

5. Ce te-a adus azi aici?
Autobuzul 4 stații, apoi bașkeții încă 100 de metri.

6. Ai pe o masă 100 de monede, fiecare dintre acestea are două feţe: cap şi pajură. 10 dintre ele sunt aşezate cu faţa cu capul în sus, 90 sunt aşezate invers. Tu însă nu le poţi pipăi, vedea sau afla în orice alt fel cum sunt aşezate. Împarte monedele în două părţi, astfel încât numărul de monede cu „cap” să fie egal în ambele grămăjoare.
Unde-s mă 100 de monede? Dă una încoa să-mi iau o cafea!

7. Ce vrei să faci peste 5 ani?
Sex?

8. De ce vrei să te angajezi la Apple şi ce îţi va lipsi cel mai mult de la locul tău de muncă actual dacă vei fi angajat aici.
Păi în prezent lucrez la Google. Am venit să văd care e treaba aici și văd că pute…

9. Descrie-te, ce lucruri de pasionează?
Sex, bere. Mici, bere. Sex am zis?

10. Cum ai testa un toaster?
Ți-aș băga palma în el. Dacă începi să urli și miroase a pârlit, e bun!

11. Dacă te vom angaja, la ce ţi-ar plăcea să lucrezi aici?
La notebookuri. Să le testez la căzături. Uite cum cade!
apple-2 apple-1

12. Ai trei cutii: prima conţine doar mere, a doua conţine doar portocale, iar a treia conţine atât mere, cât şi portocale. Cutiile au fost etichetate greşit însă, astfel încât nu poţi şti cu certitudine ce conţine fiecare. Deschide o singură cutie fără să te uiţi, ia un fruct. Privind fructul, cum poţi imediat să etichetezi corect toate cutiile?
Cum mere și portocale? Fără cireșe? E un nonsens!

13. Ai fost vreodată de părere că decizia unui manager este greşită – cum ai abordat situaţia? Dă-mi un exemplu concret şi explică exact cum ţi-ai prezentat punctul de vedere, cum s-a încheiat situaţia în final şi cum te-ar descrie managerul respectiv astăzi.
Da. I-am zis să nu facă tâmpenia de-a vinde firma. Și azi mă salută cu “Să trăiești patroane!”

14. De ce ar trebui să te angajez?
Pentru că știu unde stai, domnule John Bumbler. Și mai știu că micuța ta Carla iese în jumătate de oră de la școala elementară Abraham Lincoln…

15. Eşti o persoană creativă? Vorbeşte-mi despre ceva creativ.
Mai bine aș desena. Aveți un perete alb? Va ieși galben închis, de la atâta bere. Să vedeți ce spirit creativ!

Și iată și răspunsurile edificatoare ale altora, mai cu atenție la detalii ca subsemnatul.

marianr – clasicele flatulatii de strutz : unde te vezi peste 5 ani? ana are 4 mere mananca 3 de la costel cine a facut urticarie? vrei sa fii sclav la noi dar sa gasim un cuvant eco sa descrie acest lucru? iti pasa de balenele cu cocoasa din himalaia?

S. Jobbs – La 6. Faci o gramada de 10 si alata de 90 de monede. Pe cele 10 le intorci pe fata opusa si gata. Esti angajat Apple

florin – intrebarea 6 este foarte simpla, si se verifica daca prospectul este atent la intrebare. Solutia ceruta este “Împarte monedele în două părţi, astfel încât numărul de monede cu „cap” să fie egal în ambele grămăjoare.” Toate monezile au cap si au pajura, astfel incat tot ce ai de facut este sa imparti cele 100 monezi in doua gramezi :)) Nu se cere sa le imparti in doua gramezi astfel incat sa ai 5 cu capul in sus si 45 cu pajura in sus.

Vio – La numarul 12: stiind ca toate etichetele sunt gresite, in cutia etichetata mere + portocale sunt fie mere, fie portocale. Scoti de acolo un fruct care sa spunem ca e o portocala. Mai avem doua cutii, una cu eticheta incorecta de portocala si una cu eticheta incorecta de mere. Stim sigur ca in cea de mere nu sunt mere (pt ca toate etichetele sunt gresite), nu sunt nici portocale pentru ca deja am stabilit ca prima cutie este cea cu portocale, deci sunt sigur mere + portocale. Cea de-a treia cutie (cu eticheta incorecta portocale) preia eticheta de mere.

Comments

comments

8 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Nașterea unui delfin

V-ați gândit vreodată cum ar arăta nașterea unui delfin? O fi greu, o fi ușor? În filmulețul de jos veți...

Poarta corect salopeta

Salopeta este unul dintre articolele vestimentare destinate reprezentantelor sexului frumos care desi la un moment dat se afla in declin,...

Cu nașul-3

Am promis că povestesc ce-am pățit pe tren în Craiova. Evident tot poveste cu nașul. Continuarea de aici. Plecasem de...

Close