ANTITIDOT AL ISTERIEI: CANTATI IMNUL ROMANIEI!

 

Un recent ordin al ministrului de interne pervede,intre altele,difuzarea primelor trei strofe ale imnului national din masinile Politiei in zilele de la sfarsit de saptamana,la orele 17 si,respectiv,22 pe toata perioada Starii de Urgenta!Dupa cum probabil se cunoaste,masura cu pricina a si intrat in vigoare pe strazile oraselor,fara insa ca toata lumea sa o primeasca cu entuziasmul asteptat.Vis a vis de ceasta situatie de neimaginat,Emil Pascut,liderul sindicatului,,Diamant”al oamenilor legii,este de parere ca madul in care M.A.I.se pregateste sa restranga libertati esentiale si impune difuzarea imnului national pe stazi ii aminteste de ,,Epoca de Aur”! ,,Poate or fi unii care apreciaza ideea-spune E. P.Mie mi se pare insa ca ma intorc in timp pr vremea lui Ceausescu.Mai ales ca obsev si cum restrange Vela(n.n.ministrul de Interne) putin cate putin, prin proiecte de OUG(n.n.Ordonante de Urgente)unele drepturi esentiale ale politistilor,a cetatenilor in general,care nu au o justificare legitima in Starea de Urgenta.” Cum se precizeaza in ziarul Adevarul,tot liderul sindicatului amintit,mai spune ca daca-i urgenta,reduci perioadele de dialog si transparenta,dar nu elimini complet aceste obligatii ale institutiilor publice.Pentru ca ele sunt mecanisme esentiale de guvernare democratica,de protectie a cetatenilor impotriva abuzului statului(caruia i se spune ca-i…de drept!).La ele nu se renunta.Decat,,daca dormi sub perna cu poza lui Ceausescu”-a postat dl.Emil Pascut,pe o pagina de Facebook.

 
 
 

Revenind la drepturile esentiale ale cetatenilor,in randul carora se afla si dreptul legitim la informare si exprimare libera,doresc sa va spun ca si eu am fost si sunt total privat de acesta,fiind pus in imposibilitatea de a citi vreun ziar sau publucatie!De ce?Pentru ca, ,numai in zona in care locuiesc acum(Hala Traian),spre exemplu,toate chioscurile de difuzare a presei sunt inchise!?Cica asa-i in Stare de urgenta!!?N-ai voie sa stii ce si cum, numai daca asculti radioul sau privesti la tv-urile care-s total,,ocupate” de …coronavirus,anuntand zi de zi, cu repetir, numarul celor infectati sau decedati in urma virusului-letal nu numai din Romania,ci din toata lumea!!Chiar daca unii(si nu putini)au decedat si-n urma altor afectiuni cronice,incurabile.Iata,pe scurt,ce spune si medicul primar Alexandru Cezar Andriţoiu, de la Spitalul Clinic de Urgenţă Militar „Dr.Ştefan Odobleja“, din Craiova, despre excesul de mediatizare a coronavirusului cat si de panica si isteria instaurata-n Romania.,,Încetaţi cu declararea deceselor din cauza COVID! Opriţi acest joc pervers! Deveniţi patetici! Alo! Presa! Ce e mişto să tot vorbeşti despre morţi? Acum o lună imi futeaţi toată ziua cu morţii din accidente rutiere!În spitalele din România se moare din infecţii intra-spitaliceţti cât nu puteţi voi să număraţi! Rujeola omoară! Gripa omoară! Ne-aţi otrăvit mâncarea si ne omorâţi zilnic de cancer! Avem 1 milion de infectaţi cu virus hepatitic C! Acum vreo doi ani mureau copiii cu aşa -zis sdr. hemolitic-uremic. De fapt..apa din fântâni era infectată! Veniseră unii să caute gaze de şist pe la noi! Aţi tăcut mâlc! Streinu-Cercel!! Lasă-ne! Că ştim cine eşti! Îţi ies gradele de sub halat. Unde vreţi să duceţi isteria asta colectivă? Opriţi-vă! Până nu vă opreşte o turmă înfometată şi disperată care ar putea să vă mature fără ca voi să stiţi nici măcar unde este Târgoviştea pe hartă! OPRIŢI-VĂ! POPORUL ROMÂN NU MERITĂ ASTA!”, a scris doctorul pe pagina sa de Facebook.
Aceeasi parere,ba chiar convingere, o am si eu fara insa a nega cu desavarsire pericolul in care ne aflam cu totii.Dar ca in orice din viata pe care inca o mai avem si in aceasta situatie trebuie actionat cu mult calm si discernamant,cu rabdare si curaj.Nicicum doar numai cu amenzi, eterne mesaje si Ordonante,cu dezinformari suparatoare,restrictii dure si absurde(unele chiar ilogice,de ne explicat,daramite de aplicat!)sau cu…spalatul manilor si ,,respectarea stricta a distantei”!

 
 

Pe langa faptul ca ,doar cu ele,nu se rezolva mai nimic,provoaca o puternica si grava suferinta psihica,cu la fel de grave urmari pezente dar si de viitor!E o legitima parere,ci nu o proorocire!

Marc Ciubotaru

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.