Anul ăsta slăbesc, iau licența, devin un supererou!

Odată cu noul an, fiecare dintre noi are câteva rezoluții personale, pe care, pe moment, chiar crede că le va face. Va slăbi, va merge la sală, se va lăsa de fumat, își va redecora casa, va deveni un om mai bun, își va termina studiile, mă rog, știți și voi.
Numai că mai niciodată nu-și va face măcar un plan din acele gânduri de bine, darămite să se apuce sau chiar să le ducă la bun sfârșit.

Așa și eu. În 2013 mi-am promis că peste 2 ani, voi alerga iar la maraton și nu voi mai termina pe ultimul loc, deoarece voi fi slăbit cel puțin 10 kilograme.

Numai că-n 2015 nu slăbisem, ci mai mult mă îngrășasem. Nu cu mult, acolo, 2 kilograme în plus, însă s-au cunoscut. Doamne, ce bine era pe la 95 de kilograme! Adică mă puteam urca singur pe taburet, fără să mă sprijin de pereți sau persoane, ridicând rugi fierbinți către Doamne-Doamne să nu se rupă scaunul cu mine, să nu cad, sau cine știe ce dezastru să se mai întâmple.

Uite fix d-aia am motive să nu schimb niciun bec în casă. Nu că mi-ar fi frică de electricitate (ceea ce, fie vorba între noi, am o adevărată fobie), ci deoarece țin la bunăstarea taburetelor.

La o scală “locală“, există promisiunile solemne de genul “de luni mă apuc de sală” sau “de săptămâna viitoare mă pun să învăț germana“. Lucruri pe care le uităm până a doua zi și ni le reamintim fix înainte de Crăciun. Și le lăsăm pentru noul an, cum naibii să te apuci de sală când ai pe masă sarmale, cârnați și fripturi înmiresmate și aburinde?

Și uite așa, de cele mai multe ori, cei mai mari dușmani ai noștri suntem fix noi înșine. Ciudat, însă foarte adevărat. Ciudat deoarece parcă nu-ți vrei răul, ci doar binele. Și cine te oprește să te duci la sală? Tu și ideile nesănătoase:
– Costă o grămadă abonamentul. Păi ce, eu n-am acasă niște bidoane de apă? Trag de alea.
– De ce să mă duc tocmai la sală, să mă enervez când îi văd pe toți musculoșii ăia? Mai bine mă duc să alerg în parc!

Și ca un făcut, nenorocitul ăla de fast food e fix la intrarea-n parc. Ai mers până acolo, ai depus efort, doar n-o să te apuci acum de alergat de nebun, cu mațele ghiorăindu-ți și obosit fiind, nu?

Eu mi-am dat seama că de unul singur nu voi putea nici măcar să mă apuc de ceva în acest sens, măcar 2-3 zile la rând. Zice-se că dacă faci un lucru zilnic timp de 21 de zile, în peste 90% din cazuri, va deveni obișnuință. Nu sunt în stare să fac ceva măcar o zi (flotări la perete sau urcat pe scări).

Măcar de chestia asta mi-am dat singur seama. Și pentru cei în situația mea, destăinui “un secret“. Vorba vine, nu a fost niciodată ceva ascuns, a fost tot timpul chiar la îndemâna noastră. Ajutorul profesionist vine de la Limitless.ro.

În cazul acestui ajutor vei primi și o “reeducare. Uite, văd că te uiți neîncrezător. Știi emisiunea aia “Cezar și câinii“? Ai văzut că Cezar nu doar dresează câinele să stea sluj, să dea lăbuța, să nu roadă botinele Jimmy Choo, da? Ai observat că “dresează” și stăpânul, învățându-l cum să se poarte cu patrupedul din bătătură? Ba-n unele cazuri face și niște ședințe de terapie în cuplu de toată frumusețea.


Exact așa și prietenii de la Reset by Limitless. Te reeaducă să și mănânci sănătos, nu doar să “tragi de fiare” până nu mai poți respira. Și veți vedea că “nu mai mănânc pâine” nu înseamnă neapărat o scădere de 10 kg în greutate. Veți învăța să mâncați diversificat, ponderat, în funcție de programul de exerciții pe care îl veți primi. Pentru că acest program de exerciții + dietă este diferit de la persoană la persoană. Și uite așa, în scurt timp, ajungi să “te resetezi” la greutatea pe care-ai avut-o odinioară, prin facultate.

Ah, când re-ajung la 80 kg dau de băut la tot blocul! Promit!

Voi ce rezoluții personale aveți pe noul an? În ce timp al vieții vreți să vă resetați? În afară de copilărie, evident.

Comments

comments

2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
S-a descoperit avionul dispărut!

O echipă de cercetători români, conduși de maistrul-șef Ciocănescu Grișoraș, a descoperit resturi ale aeronavei 370, dispărută sâmbătă, cu 239...

Nut shot

Hai să începem săptămâna asta râzând. De juma de oră eu unul râd de nu mai am lacrimi. De la...

Cântecul “The Pirate Bay”

Știați că site-ul de torrente ThePirateBay are și cântec oficial? Vă vine să credeți sau nu, dar au. Dubioza kolektiv, o...

Close