Anunțuri comice

Îmi zicea nevastă-mea că văzuse niște anunțuri comice în ziar. De la celebrele “Blondă voluptuoasă, 1.80 m, sâni imenși, picioare lungi, vând camion” până la anunțurile lipite în holul blocului. Și mi-am adus aminte de un afiș lipit la noi în bloc. “Atenție! Afișajul interzis!” Cam cum să fii să faci un anunț în care să zici că anunțurile sunt interzise?

Îmi amintesc și acum de vremurile de acum 8 ani, când trebuia să pun “Mica Publicitate” în ziar. Vineri seara era crimă și pedeapsă. Aveam de făcut până la ora 18:00 anunțurile de ziarul de sâmbătă, apoi până luni dimineața trebuiau să fie gata cele 4 pagini de “Mica“, după cum îi ziceam, pentru ziarele de luni și marți. Într-o vineri seară eram atât de obosit încât am terminat de făcut pentru ziarul de sâmbătă, apoi am plecat acasă. Duminică pe la 3 după amiaza, a început să sune de la redacție după mine:
– În 5 minute să fii la muncă să faci “Mica“.
– Trebuie până mâine dimineață. Nu?
– Nu, trebuie imediat. E ziarul gata și nu e Mica făcută. Urgent să fii aici!

Hop în taxi și fugi la muncă. În o oră am terminat Mica minune fantomatică. Nici “merci” nici “pe-a mî-tii de puturos“. A fost singura dată când am avut de-a face cu redactora șefă a ziarului, eu fiind la Publicitate, nu în redacția mare.

O primă “nefăcută” la Mica Publicitate fusese cu câteva luni în urmă
. Erau vreo 10 vrăjitoare, care mai de care mai “Adevărata Prințesă Anormalia, urmașa Mamei Omida“. Aveam vreo 3 vrăjitoare cu același nume, fiecare mai adevărată ca cealaltă. Una prințesă, două regine, o descântătoare, fel de fel, de te-apuca râsul. Și din atâtea anunțul absolut la fel “Vrăjitoarea Anormalia, adevărată Prințesă a Magiei albe, unica și adevărata urmașă a Mamei Omida, ghicește viitorul, descântecă, face și desface nunți și blesteme, citește în zaț de cafea, ghioc și cărți de tarot neîncepute“, imposibil să nu greșești ceva. Și le-am încurcat pozele la 2 vrăjitoare cu același nume, același anunț, doar telefonul și pozele schimbate. Niște moace de recidiviste cum nu am văzut nici la Rahova-n “facultate“.

Asta deoarece pozele mi le salvase colega care se ocupa cu reclamele (vânzări) și-mi salvase pozele cu Vrajitoarea-Anormalia.jpg și Vrajitoarea-Anormalia-Noua.jpg. Ghicește-le mă, care-i care ghicitoarea.

Și-a doua zi, fix la ora 9 și un minut, una din vrăjitoare a sunat disperată. Că i-a apărut anunțul în ziar dar cu poza “lu’ panarama aia mincinoasă, care n-are legătură cu Mama Omida, e o hoață, o dau pe mâna Poliției, și dau acatiste-n biserică și-o afurisesc în cimitir“. Scandal, lătrături la telefon. Până la urmă am calmat-o. Următorul anunț i-a apărut gratuit, cu litere de tipar, bolduit și cu chenar.

Zilele trecute mă rugase un prieten să mă interesez de preturi pentru anunt in ziar, ieftine, dar bune, deoarece era ferm convins că oamenii serioși vor citi în primul rând ziarul, apoi se vor uita pe net, între mii de anunțuri mincinoase, fără niciun temei. I-am dat dreptate, mai ales că pe el nu-l interesa rublica de “Matrimoniale“, cum făceam eu mișto de el, ci rubrica de Vânzări Apartamente. Și a doua zi după ce-a dat anunț, a și vândut apartamentul unei doamne care i-a oferit mai mult decât se aștepta. Adică ceruse 55.000 și-a primit 54.500. A făcut cinste omul, în modul corespunzător:
– Băi geniule (așa mă alintă când îl învăț de bine), cum dracu știai tu că tot cu ziarul fac treabă?
– Păi mă copile, ascultă aici. Știam de pret anunt in adevarul foarte bun, deoarece știi cât am căutat ca bolovanul pe net după chiriași.
– Da, îmi aduc aminte. Și, tot cu ziarul ai rezolvat?
– Măi, să știi că da. Sincer, nu credeam, însă la terenuri și case, merg ziarele la anunțuri. Și merg bine, oamenii sunt sinceri, deoarece sunt anunțuri plătite, indiferent că-s prețuri mai mult decât accesibile oricărui buzunar. Pe net, orice besmetic își poate arunca un anunț în dorul lelii.
– Așa e. Hai, dau de băut.
– Vreau Absint și Jägermeister…
– Vrei pe naiba. Îți dau o bere și atât.

Până la urmă l-am făcut să pluseze și c-o pizza, zgârcitul…


anunt 3

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.