Anvelope second hand ieftine și bune, un mit?

Pe site-ul samtires.ro veti gasi, pe langa cele mai performante anvelope, provenind de la brand-uri care nu mai au nevoie de prezentare, cum ar fi Dunlop, Pirelli sau Michelin si cauciucuri care se mai afla in stocuri, dar care nu se mai fabrica, deoarece au o tehnologie depasita.

Exista insa persoane care aleg sa achizitioneze acest tip de cauciucuri caci pe acestea le-au folosit si sunt multumiti de ele, sau mai au deja doua si vor sa achizitioneze inca doua provenind de la acelasi producator, pentru a le avea pe toate la fel.

La majoritatea acestor produse nu este afisat pretul, deoarece acesta poate varia si in functie de numarul de bucati cumparate, astfel incat exista posibilitatea sa faceti o adevarata afacere, achizitionandu-le la un pret mult mai mic. Asadar, pentru a afla pretul va trebui sa telefonati si sa negociati direct cu cei care le comercializeaza.

Exista insa si anvelope la care este afisat pretul, insa acestea sunt de obicei de dimensiuni atipice si au preturi destul de mari. Insa avantajul este ca puteti sa comparati preturile si producatorii, pentru a putea decide care produs este mai avantajos pentru voi.

Tin minte o intamplare de acum 15-20 de ani. eram la tara si intr-o zi ne-a facut o vizita un unchi, dintr-un sat vecin. Si-am ramas atat de mirat cand am vazut ce anvelope avea… Roti atat de tocite incat nu mai aveau absolut nicio striatie pe ele, erau netede ca-n palma.
evident, pe vremea aceea nu erau legi cu anvelope speciale de iarna, de vara. Insa masina aia mergea bine (Dumnezeu stie cat de bine, era o Dacie 1300 de prin anii 70!) doar pe asfalt. Avea aderenta putem sune.
Insa, la o ploaie mica, derapa de jurai c-a intrat cu 200 la ora pe polei si-a tras frana de mana invartind de volan!

L-am intrebat daca nu-i e frica sa mearga cu rotile alea jalnice. ii era, insa mergea incet. si-a bagat eternul text cu “sunt sarac, n-am bani de alte roti“. Ca doar pe vremea aia era o anvelopa de Dacie in jur de 10 milioane!
anve

Daca stiam atunci ce stiu acum despre anvelope, mergeam cu el (pe jos!) pana la oras si-i luam niste anvelope second hand, ieftine si foarte bune. Ma mir insa cum de atata timp de cand mergea cu rotile alea nu l-a oprit politia sa-l intrebe de sanatate. Mi-a zis c-a mers doar pe drumurile de tara si nu prea iesea cu masina catre oras decat seara…

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Miting poze

Şi iată în sfârşit, pozele de la marea adunare naţională a bloggerilor. Ediţia a doua. Emilia, Irina, Lucianna, Flyerboy, Kathy...

Ce bă, n-ai bani de pâine? Mănâncă cozonac!

Mi-am adus aminte de-o fază comică dintr-o carte veche. O chestie care ar fi fost chipurile copiată la rândul ei...

水着 お 姉さん

Ca să fie clar, da? 水着 お 姉さん s-a căutat azi de două ori. Adică așa s-a ajuns la mine...

Close