Apă în Sahara?

Am gânduri mari. Idei mărețe, numai de bine. Însă dacă le-aș spune aș fi declarat nebun de niște oameni fără destulă imaginație. De exemplu, le-am zis arabilor că-s nebuni când s-au apucat să construiască insulile alea artificiale în formă de frunză de palmier. Apoi au mai creat unele în formă de Terra. Deci acolo chiar îți poți cumpăra… România și să-ți pui vilă pe ea. Sau e deja cumpărată, cu ieșire direct la ocean!

Bun, ideea mea este să se facă șanțuri de-a lungul și de-a latul Saharei. Șanțuri de câțiva metri lățime și maxim 2 adâncime. Și când tot deșertul o fi așa săpat, cu pătrățele, să se apuce să termine capetele, dând drumul înăuntru la apa din ocean. E o construcție de durată și care implică niște costuri uriașe, nu zic nu. Însă, consider eu, că-i un lucru benefic și pentru natură și pentru omenire.
sahara
De exemplu, anul trecut a fost o ploaie care a adus nisip din Sahara, vă amintiți. Când am frecat geamurile de mi-a venit rău, deoarece nisipul ăla era extrem de fin și cădea în picăturile de ploaie. Așa, cu “irigațiile” astea, totul ar fi mai bine. Ar fi apă în Sahara, s-ar putea crea așezăminte omenești în deșert, s-ar planta copaci, ar crește nivelul de oxigen din aer și ar scădea nivelul oceanelor, care-n ultima vreme a tot crescut, din cauza dezghețării ghețarilor.

Sunt eu nebun dacă mă gândesc la așa ceva? Revin asupra arabilor, cu insulele lor. Au terminat treaba în 2 ani parcă? Cu primele 2-3 insule. un timp extrem de mic. Așa s-ar putea face și-n Sahara. Așa cum s-a creat Canalul Suez, se mai pot face câteva canale în deșert. Aparatura necesară o avem deja. Sunt milioane de oameni care vor săpa. Și nu la lopată, ca pușcăriașii, ci cu excavatoarele, avem destule excavatoare pe lumea asta.

Mai trebuiesc niște pompe submersibile shop-einstal, pentru a bloca sau a trage apa in unele puncte cheie, niște poduri (peste șanțurile alea, să se poată trece în voi de pe-o parte pe alta) și multă lume să lucreze.
Și uite așa se vor crea locuri de muncă, se vor naște orașe noi, va crește nivelul de oxigen din aer (de la pomii și plantele ce vor crește automat pe lângă apă, plantați sau nu)…

Evident, apa aia va fi sărată, apă direct din ocean, însă nu-i așa greu să desalinizezi apa în centrale speciale. Totul se poate face pe lumea asta, numai să fie destulă imaginație și tragere de inimă!

Comments

comments

2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Mister elucidat după 40 de ani

Pe strada nr. 12 din New York, bătrânul cizmar evreu Al Weinstein a fost ucis în atelierul său de la...

Moșul și Poliția

O poveste adevărată din anii 90. Moșul și Poliția. George Phillips, un bărbat de vârsta a treia, din Vancouver, se...

UNIREA ,, MICA” A FOST …MARE!

O urisa realizare de inteligenta si patriotism. Evenimentul de acum 160 de ani pe care- l sarbatorim de fiecare data...

Close