Așadar, vă mai luați iPhone?
|Azi, ca niciodată, am reușit să urmăresc câteva minute din știri. Și nu mică mi-a fost mirarea când am văzut reportajul cu Apple. Anume că, în ultimii ani, cu fiecare update care se lăuda că-ți face telefonul din ce în ce mai inteligent și că vei putea lua legătura cu extratereștii, fiecare utilizator de iPhone era mințit. Telefoanele deveneau mai lente, se blocau mai des, pierdeau date și alte nebunii.
Și de aceea, la scurt timp după un “update major“, apărea un nou model de iPhone, mai scump. Și-au vrut să vadă până unde se duce “acapararea” populației, când au scos mufa de căști. Au trecut peste acest neajuns majoritatea utilizatorilor, mergând pe principiul:
– Coa’, e iPhone, nu-i de nasul tău, ăsta bate orice Android…
Nu am fost niciodată un fan Apple sau iPhone și nu m-am ferit să-mi exprim public părerea. Cum, la fel de deschis am afirmat și că nu m-ar deranja să am un iPhone 7. Asta după ce l-am butonat și mi-a plăcut cum se mișca. Apropos, numai mie mi se pare că majoritatea telefoanelor pe care le vezi în vitrine se mișcă mult mai rapid în aplicații și poze decât aparatul pe care-l primești când îl cumperi, chiar și nou fiind?
Nu știu câți utilizatori va pierde Apple după afirmația asta publică, însă la cum sunt de ahtiați după produse utilizatorii, nu cred că va mai conta prea mult chestia asta. Știrea o puteți citi aici.
Însă nu cred că doar Apple face asemenea “măgării“. De exempolu, Note 3 și note 4, pe vremuri vârfuri are tehnologiei de la Samsung, au prostul obicei de-a se strica “din senin” după 3-4 ani. Asta după eșecul cu Note 7. Și eu am început să mă arăt nemulțumit de Note 4. La un singur joc (recunosc, din vreo 20 instalate), se blochează, apooi se restartează. Plus mici “agățări” ale sistemului de operare, destul de rare. M-am uitat în ofertele de pe piață și parcă nu aș mai lua un samsung, ci un Huawei.
Rămâne de văzut ce și cum, oricum achiziționarea unui nou telefon este o treabă pe care o văd și o sper cât mai îndepărtată în viitorul acestui an. Până atunci, voi instala alte ROM-uri pentru note 4, am găsit câteva drăguțe, care, pe foaie, promit marea cu sarea. Și-n caz că nu merg niciunul ca acesta “de fabrică”, îl pot reinstala de la zero pe cel original. Și sper că următoarele “probleme” să fie și ele îndepărtate. Dacă tot facem câte un reinstall de Windows o dată la 2-3 ani, la telefon de ce n-am face?
Cică “pentru ca acumulatorul să reziste mai mult” Siiigur, fix la asta se gândeau ăia de la Apple, la acumulator. 😀
Și-asa nu-mi plăcea (că nu-mi permit, nu de alte) dar acum când am aflat că n-au nici mufă de căști nu-mi mai place deloc 😀
Mufa aia a fost picatura care-a umplut paharul pentru unii. La 100 și ceva de dolari căștile wireless, dacă pierdeai una, era prăpăd. Doar nu-ți schimbai tot telefonul cel nou de 800 de dolari (ca să iei altul cu mufă) că ți-ai pierdut tu o cască. Așa că îți cumpărai alte căști promitându-ți că pe astea nu le vei pierde. Unii așa le-au ținut încât nici nu le-au folosit, de frică să nu le piardă și pe alea. Avantaj Apple aici cât cuprinde.
Aifoanele sint destinate unui grup exclusivit de fanatici, dispusi sa plateasca o groaza de bani pentru ceva cam-mult-spus-telefoane, numai ca sa aiba cu ce se lauda. De cind nu mai este Steve, elementele inovative care i-or facut celebrii, or ajuns doar parodii de telefoane, criticate chiar si de fani. Ori ca sa accepti aceasta umilire, este dovada cit sint de dispusi unii sa accepte bataia de joc, cu toate astea sa ramina fideli.
Exact asta voiam să scriu în articol, însă uitasem. De când nu mai e Steve, au bătut pasul pe loc la inovație. faptul că nu au mufă de căști nu e o inovație ci o nerozie (bine, pentru ei a fost o mișcare bună, datorită faptului că ăia care și-au luat telefon fără mufă, mai devreme sau mai târziu scoteau iar bani din buzunar pentru alte căști wireless).
Acum văd că au cablu special pe care-l bagi în mufa de încărcare, la care poți cupla și căști. 50 lei bucata. Nu-i scump. Asta la iPhone X. La modelele mai vechi nu știu dacă merge acest cablu. S-ar putea să da.