Ați dat buzna la Domo, flăcăi?

Conform Ziarului Financiar, Domo își închide TOATE magazinele fizice, urmând a rămâne doar cu cel on-line. Chiar pe magazinul on-line au reduceri și de 90% la produse. Văd carcase de telefoane (modele mai neuzitate) la 1-2 lei.
– Ce frumos, 2 lei o carcasă, îmi iau 10!

La prima vedere pare o super-afacere. Însă dacă e s-o luăm logic, treaba asta cu “vindem tot” mi se pare o strategie de marketing bine pusă la punct.
Carcasele alea pe care românul le ia cu 2 lei crezând că l-a prins pe Dumnezeu de-un picior, chiar atât costă. Vin din China, unde poți lua stoc de 100 de carcase la 10 dolari chiar. Zilele trecute mă uitam pe Aliexpress, unde vindeau la calup folii și carcase de iPhone 5 și 6 la prețuri derizorii. Și să nu uităm, că e-n preajma Black Friday, probabil și de aceea sunt prețuri așa de mici.

Nu știu dacă zvonul cu închiderea tuturor magazinelor fizice este adevărată sau nu, însă în caz în care ar fi, hai să ne gândim și unde vor avea pe stoc produsele. Să zicem că Domo are undeva un depozit uriaș, plin cu produse, pe care le va vinde de anul viitor, doar online. Au într-o parte 100 de televizoare, iar în altă parte, vreo 2000 de carcase și folii de telefoane. Tu cititorule, dacă ai fi în locul lor și ai avea nevoie de spațiu, ce ai face? Si vinde televizoarele cu 2-3 lei? Sau ai vinde carcasele alea cu prețul la care le-ai luat acum jumătate de an? E o întrebare retorică!

Așadar, eu așa văd știrea asta cu “vindem tot“, pe care lumea o împarte on-line ca pâinea caldă. Și știi câtă reclamă-și face Domo cu ocazia asta? nici n-ai idee. ENORMĂ! Carcasele alea sunt fix zero, la reclama făcută în jurul subiectului. Ar putea arunca acolo și niște mouși, uscătoare de păr și alte acareturi, cu reducere de 40-50%, că tot se merită.

A da! Și de ce închide Domo magazinele fizice? Pentru că-i durea fix în pix de clienți. Intrai să vezi produse și vedeai angajații stând la cafele și neștiind pe ce lume se află când îi întrebai. Îi durea undeva dacă venea românul cu șurubelnița și-și lua câteva taste de la laptop, direct din magazin. Câini fără stăpân. cel puțin așa era la magazinul de la Iancului, unde s-a deschis acum (de vreo 2-3 ani) un Mega Image.

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Cum transpiri?

Nu înțeleg cum naiba transpir? Dorm acoperit cu plapumă groasă, că-i frig. De obicei dorm pe stânga, dar transpir pe...

Am deschis mezelărie în poștă!

Fără niciun fel de glumă, în București există un magazin alimentar într-o poștă! Ciudatul cuplu se găsește la Poșta nr....

Leapşa studenţiei…

Asta e leapşă de la Ovidiu, şi-o ia cine vrea şi-o dă cui vrea! Majoritatea aţi făcut liceul sau facultatea....

Close