AT&T se pregătește să cumpere Vodafone de anul viitor

Concernul american AT&T se pregătește să achiziționeze Vodafone, către finele anului viitor.
Nu se știe care vor fi termenii acestei tranzacții, însă din moment ce cel mai mare operator de telecomunicaţii din Europa, în speță Vodafone își va vinde toată infrastructura către AT&T, nu văd că le-ar merge exemplar.
att-logo
Pe lângă Vodafone, AT&T dorește să achiziționeze și EE, cel mai mare operator din Marea Britanie. EE s-a format în 2010, prin alipirea Orange cu Deutche Telekom.
O astfel de fuziune între AT&T şi Vodafone ar crea cea mai mare companie de telecomunicaţii din lume după vânzări.

Grupul american nu este la prima încercare de-a cumpăra operațiunile europene ale Vodafone. AT&T a propus grupului Verizon Communications în acest an o tranzacţie complexă prin AT&T care ar fi preluat activele Vodafone din Europa, Verizon ar fi dobândit controlul total asupra operatorului american Verizon Wireless, deţinut atunci în parteneriat cu Vodafone, iar grupul mexican America Movil ar fi cumpărat restul operaţiunilor companiei britanice.

vodafoneVerizon a considerat că tranzacţia ar fi prea complexă şi a preferat să preia participaţia de 45% deţinută de Vodafone la Verizon Wireless, pentru 130 miliarde de dolari.

Acţiunile Vodafone au crescut vineri dimineaţă cu 2%, la 229,45 pence, compania având o capitalizare de piaţă de 109,3 miliarde lire sterline pe bursa de la Londra.

Se pare că începe globalizarea asta foarte curând. Toate firmele de telefonie mobilă vor fi cumpărate de AT&T. apoi AT&T va fi cumpărat de cel mai mare brand la ora actuală, google. Greșesc cu ceva dacă afirm această (acum) nerozie nejustificată?

Sursa

Comments

comments

6 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Distracție și voie bună cu Vodafone și iPhone 6!

Manafu a avut amabilitatea să mă cheme la un eveniment mișto. Acela al aducerii în Romania a lui iPhone 6...

LIMBAJUL CORPULUI! …

Da,nimic gresit,exista si asa ceva.Stiati bunaoara ca gesturile noastre vorbesc despre noi?De asemenea,mai stiati ca aproape 70% din comunicarea noastra...

CATE CEVA DESPRE… FERICIRE!

Conceptul de FERICIRE a fost si este foarte uzitat, in diverse ipostaze, atat la noi, la romani, dar ,cred, ca...

Close