Atunci când frustrările și traumele copilăriei reapar la maturitate, cere ajutorul psihologului

Este cert că nimeni nu a avut o copilărie perfectă sau total fericită. Poate că ne-au lipsit la un moment dat jucăriile atât de mult dorite pe care le vedeam la alți copii. Însă frustrările din perioada copilăriei nu se rezumă doar la acele dorințe în ceea ce privește jucăriile dorite, ci la traume cu adevărat majore care pot avea un efect considerabil asupra stării de sănătate fizică, cât și psihică ulterioară.

Trame precum abuzul fizic, psihic, sexual, un mediu de creștere disfuncțional, violența domestică sau alte abuzuri pot schimba radical viața unui copil. Acestea pot duce la eșecuri școlare, la dificultăți de integrare în societate, anturaj nepotrivit, violențe, crime, depresie, stres, cât și alte lucruri care nu aduc satisfacție și sentimente de împlinire și fericire.

Se spune că în funcție de cei 7 ani de acasă se poate clădi începutul unei vieți normale, bazate pe respect, omenie, educație și dezvoltare personală. Dacă în acești ani părinții nu au fost responsabili de educația copiilor, atunci traumele reapar la adolescență și pot continua pe tot parcursul vieții, dacă nu se apelează la specialiști cu experiență pentru a le cere ajutorul.

Intervenția la timp a unui psiholog poate salva anumite situații

Psihologii pot avea un rol extrem de important în aceste traume, deoarece având experiență vastă în domeniu, pot descoperi cauzele, pot trata împreună cu pacientul și pot da sfaturi pe viitor pentru ca acea persoană să își schimbe viața. Danielivan.ro spre exemplu este un psihoterapeut cu experiență în domeniu, care poate veni în ajutorul celor care au astfel de probleme.

Faptul că practică această meserie cu multă pasiune, pune suflet la orice caz în parte, are rezultate excelente și tot mai mulți pacienți apelează la serviciile acestuia. Chiar dacă are un cabinet de psihologie din Bucuresti, Daniel Ivan poate ține ședințele de psihoterapie și în mediul online. Acestea au aceeași durată și aceleași tarife ca ședințele care au loc în cabinet.

Este foarte important să descoperim de unde au apărut schimbările de comportament, de ce și cum ne afectează pe parcursul vieții și cum putem să îndreptăm anumite situații. Doar că aceste lucruri de multe ori nu le putem face singuri și avem nevoie de oameni specializați în domeniu care au experiență și care pot descoperi anumite traume din copilărie, care ne pot afecta calitatea vieții.

Dacă și tu te afli în aceste situații și ești în căutarea unui psihoterapeut cu experiență, Daniel Ivan vine în ajutorul tău.

Date de contact:

0761.600.020

contact@danielivan.ro

 

 

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.