Avem 4G. Nu contează că n-o să-l putem folosi!

Acum câteva zile vedea o știre publicată cu surle și trâmbițe. Că RDS a cumpărat licență pentru 4G.
Ce veste extraordinară, ne dădeam cu toții peste cap de bucurie. Acum, lucrurile nu stau chiar așa de pe roze. Banda aia fantomă, frecvența 2600 TDD o au doar câteva modele de telefoane. Note 5 nu are, Note 3 nu, doar Note 4. S4, S5, S6, n-au. Deci cu cele mai vândute modele Samsung am lămurit-o. Doar Note 4 are rețeaua aceea.
Iphone 5 are rețeaua, iphone 6 doar modelul A1549.

Eu la S4 n-am așa ceva. Și după cum am mai spus în câteva rânduri, voi trece la Note 3. Nici ăla n-are 4G, frecvența chinezească (numa-n China e rețeaua aia larg răspândită). Cică vești bune vin de la allview, care pregătește câteva modele. Numai că nu poți compara un Allview cu un Samsung (eu am un fix cu camera foto/video).

Alte firme, chinezești, gen Xiaomi, cunosc rețeaua. Dar, aceeași problemă, nu e un telefon de top. Nici Lumia 640 LTE nu e mai prejos, cameră de 13 mpx, minune a tehnologiei, preț avantajos. Doar 1GB ram.

Așadar, eu văd că se bagă 4G de la RDS, însă doar vreo 200 de inși vor beneficia de acest serviciu. Să vezi acum vânzare la Note 4. Samsung, pregătește-te, vor lua românii telefoane în rate, cu bani împrumutați!

Rămâne de văzut acum de unde fac și eu rost de un Note 4. Sau, alte modele. Iată o listă cu 70 de modele care vor suporta 4G-ul RDS-ului.

Înțeleg faptul că RDS vrea să facă lucruri noi și bune pentru noi, avizii de tehnologie. Însă, mai bine fac rețeaua 3G să aibă acoperire națională. Nu să-și piardă rețeaua imediat cum pășesc într-o gaură neagră, numită… Mall!

Evident, gurile rele vor urla că “nemulțumit mai e românul ăsta!“. Da, sunt nemulțumit. Când, a trebuit să cumpăr telefon 3G pentru că telefonul meu 3G nu-l puteam folosi DELOC în rețeaua lor (în alte țări poți folisi un telefon 2G în rețea 3G fără probleme, numai la RDS nu se poate!). Iar acum, după ce 3G-ul nu are chiar așa o acoperire extraordinară (cum dracului aveam rețea în minți, pe Trasfăgărășan, numa în Malluri nu, n-am idee), ei introduc 4G-ul. De care nu vor beneficia foarte mulți.

Va fi o provocare aruncată firmelor concurente, care se vor bate care mai de care cu oferte mai atractive.
Aștept să văd replica Vodafone la faza asta. Dar mai repede, că-n 9 septembrie îmi expiră perioada contractuală și cred că voi trece la cartelă. La Orange nu-mi iau alt abonament nici bătut.
digi_mobil_logo

Comments

comments

16 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.