Avem firme de curierat serioase?

După fel de fel de experiențe neplăcute cu aproape toate firmele de curierat, îmi pun sincer întrebarea dacă noi avem o firmă de curierat serioasă. Și degeaba am întrebat eu prieteni, bloggeri, deoarece fiecare îmi zicea câte-o firmă diferită de curierat. Firme cu care, din păcate, deoarece nu pot zice “din fericire” au avut și eu de-a face.
Asta deoarece nu o dată mi-au venit coletele deteriorate. Ori scăpate pe jos, ori curierul era vreun roboțel care știa să vină doar la adresa dată și nu cumva să mai meargă o stație de tramvai mai în stânga sau în dreapta.
– Păi când știi că-ți vine colet, stai acasă, nu să-l pui pe bietul curier să te caute prin tot Bucureștiul!

Corect. Numai că să-mi dea un interval orar acceptabil. Numai că la noi se dau intervale orare “între ora 9 și ora 18“. Adică trebuie să stai acasă toată ziua, că-ți vine colet. Unii mai și muncesc, nu pot sta acasă o zi întreagă:
– Ionuț, ce s-a întâmplat ieri? Ți-a fost rău?
– Da șefu’, am zăcut toată ziua, până a venit…
– Cine?
– Curierul cu coletul!

Iar altă treabă care nu-și are locul în cadrul unei companii de curierat este trimiterea unui sms cu doar 10 minute înainte să vină curierul. Adică trebuie și să stai cu telefonul lângă tine, deoarece, uneori, abia auzi soneria de la apel, darămite două piuituri atunci când primești sms!

logoDupă ce-am cercetat mai bine treaba asta, am ajuns să înțeleg faptul că majorității firmelor de curierat le lipsește un program software firme curierat profesionist.
Păi parcă se tot vorbea de o Românie corectă, la norme europene, cu treaba făcută corect, nu după bătrânescul “las-o bă că merge și-așa“. Însă treaba asta corectă și care să se încadreze în parametri, funcționează în câteva cazuri, pe care le poți număra pe degetele de la o mână, din păcate.

Însă nu-i timpul pierdut. Dacă vrei să ai de-a face doar cu firme de curierat care nu fac rabat la calitate, iată câteva sfaturi:
* Alege o firmă cu care ai avut de-a face și care ți-a oferit de cele mai multe ori servicii OK. Ajută-i și tu cu câteva sfaturi.
* Le poți prezenta câteva date despre un program de management expeditii, care e creat după norme corecte, fără a copia orbește și alte “portițe de scăpare” atât de mult folosite de țara asta. Portițe de scăpare care, de fiecare dată, vor funcționa în defavoarea ta.
* Indică-le și faptul că pot îmbunătăți funcționalitatea firmei cu ajutorul unei aplicatii Android curierat, pentru a eficientiza treaba și a mulțumi mai mulți clienți, într-un timp mai scurt.
* Mai multe detalii pot afla urmărind clipul de mai jos:

De ce să faci tu asta?
Nu te gândi imediat că firma ta preferată de curierat NU VREA să-și implementeze aceste programe pentru a ajuta clienții. Aceste programe sunt relativ noi și revoluționare, deci sunt mari șanse ca firmele de curierat să nu știe de ele. Sau dacă au auzit, probabil au mers cu celebrul “lasă bă că merge așa” amintit mai sus.

Însă când tu, un client oarecare din zecii de clienți pe care-i au, le zice că ar fi bine și pentru ei ca firmă și pentru restul ca și clienți, să vezi cum vor implementa aceste servicii.
Pe mine m-a atras mult aplicația pentru Android. Asta deoarece de mai multe ori când aveam nevoie să trimit un colet, sunam la un număr scurt care era ocupat sau îmi dădea eroare de conectare.
Așa intru pe aplicație de pe telefon, specific ce colet am de trimis și îmi vine curierul într-o oră, oriunde vreau eu. Dacă sunt în Militari, vine în Militari. Dacă-s la Cora Pantelimon, acolo vine curierul. Și repet, vine RAPID!

Explică-le și să nu-și facă griji de preț, deoarece pot testa aceste programe, pentru 3 luni, complet GRATUIT.
3luni

Iar așa, implementând două programe, orice firmă de curierat poate ajunge în top, cu 99,99% rată de clienți muțulmiți. Niciodată nu va exista 100% rată de clienți mulțumiți, există câțiva pe lumea asta pe care nu-i poți mulțumi cu absolut nimic!

Articol participant la acest concurs.

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Sex în trei

Salut,Numele meu este Diana, suntem vecini de...oras. Eu stau intr-o garsoniera cu o buna prietena. Avem 24 de ani amandoua,...

Atenție la fraude!

Fiți cu mare băgare de seamă la ce faceți pe net. Puteți fi victima unei fraude electronice fără să vreți....

Stand-up și iarbă

Hai că uite m-apuc să aștern aici ceea ce voiam de ceva vreme să scriu. Știți voi tot felul de...

Close