Aveți genul ăsta de cunoștințe?

punkVi s-a întâmplat vreodată să vă întâlniți în public cu cineva cunoscut? Bine, trecând peste cazul când acel cineva este o persoană agreabilă. Ce te faci însă când acea cunoștință nu este deloc agreabilă? Și începe în public să facă mătănii și plecăciuni când te vede, astfel încât toată lumea din jur să se uite la voi?
Mie mi s-a întâmplat o singură dată treaba asta. Eram în metrou și m-a acostat o tipă. O domniță pe care o văzusem o singură dată, la o petrecere de rockeri. Beată moartă, s-a mozolit cu jumătate dintre invitați, atât băieți cât și fete și se uita tare drăgăstos și la pisică. O văzusem cu vreo 9-10 ani în urmă, între timp uitasem de ea. Nu că aș fi avut de ce să-mi aduc aminte. În metrou, la fel. Beată moartă, hainele rupte pe ea, era între o punkeriță de cea mai joasă speță și o boschetară. Genul ăla de persoană cu care nu vrei să ai de-a face.

Și se oprește în fața mea, care stăteam jos liniștit. Bine că nu eram cu nevasta lângă mine, făcea aia vreo scenă p-acolo de mă știa jumate de capitală.
– Hei, ce mai faci?

Văzând că mă căznesc să-mi aduc aminte de unde mă știe arătarea, începe să turuie:
– Sanda, de la petrecerea lui Vlad. Revelionul ăla magnific. Când i-am spart masa, ușa și setul de pahare. Ce distracție mișto!

Mi-am adus aminte de revelionul ăla. Că n-am avut loc să beau decât jumătate de pahar de șampanie, în rest a dispărut totul în mâna sugativelor.

Și-n continuare nu știam ce vrea asta de la mine:
– Și ce-ai mai făcut? Mamă, dar te-ai îngrășat ceva, nu glumă. Traiul bun este? Hahahahăhăhăh.
– Păi, na, se mai schimbă omul. Tu, neschimbată văd!
– Ei na! merci merci de compliment dragă.
– Nu era..
– Și ce mai zici? uite eu abia am venit din Israel. Am stat acolo 3 ani. Abia așteptam să fac o baie în cadă. M-am despuțit aseară. Că la ăia numa duș am avut parte…

Aveam treabă la următoarea, însă mi-a zis că ea coboară acolo. Așa că am zis că mai am câteva stații de mers. Ea se ducea la unu’ să bea ceva:
– Nu vii?
– Nu merci, aștept pe cineva la gară!
– Bine, paaa!
– Paaaa… panaramaaa…

Comments

comments

2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.