BENEFICIILE VINULUI!….

 

Vinul,insusi discipolul lui Bachus,a facut in timp obiectul(sau subiectul)mai multor articole publicate pe aceasta pagina de blog. De aceasta data insa va propun sa vorbim indeosebi despre beneficiile lui in ceea ce priveste sanatatea. În epoca romana , bunaoara, efectele vinului asupra unor bolnavi de inima erau bine cunoscute, iar în epoca medievala vinul era considerat un elixir al tineretii, care protejeaza organismul de efectele nocive ale stresului, oboselii si ale frigului. Pâna în secolul 18 vinul nu a constituit un pericol pentru sanatate, pentru ca efortul fizic foarte intens permitea metabolizarea rapida a alcoolului si eliminarea exceselor prin mecanisme renale. Acum insa, în epoca moderna, vinul, ale carui calitati terapeutice nu pot fi  contestate, poate deveni si un dusman pentru sanatatea omului. Aceasta in situatia unui consum exagerat.

shutt

“Consumatorii de vin sunt, în general, mai sanatosi si au parte de o viata mai lunga”, spunea candva autorul, care si- a petrecut multi ani studiind beneficiile pe care le prezinta vinul pentru sanatate. În “ Dieta cu vin”, prof. Roger Corder examineaza importanta vinului, a dietei si a stilului de viata în atingerea unui grad maxim de bunastare.întrebare interesanta pentru consumatorii de vin.Testele arata ca unele vinuri rosii contin niveluri mult mai mari ale procianidinelor (polifenolii protectori care  îmbunatatesc functionarea vaselor de sânge). Este important sa constientizezi ce înseamna consumul sanatos de vin – si ce obiceiuri ar aduce comparativ cu altele.

De asemenea, cercetarile releva faptul ca persoanele care consuma vin rosu sufera mai rar de boli de inima sau de diabet, precum si de dementa la batrânete. Reduce vinul riscul de aparitie a cancerului? Unele dovezi experimentale au asociat polifenolii (substante chimice din plante prezente în vinul rosu) cu actiuni anticancerigene, însa semnificatia acestor studii de laborator nu este înca limpede. Dieta exercita un impact atât de important asupra cancerului, încât este adesea dificil de distins între beneficiile oferite de vin si modelul sanatos de alimentatie al consumatorilor de vin.

Descoperirile au fost surprinzatoare în comparatie cu riscul crescut prezent la consumatorii în exces de bauturi spirtoase sau de bere. Cu toate acestea, examinarea mai atenta a aratat ca bautorii de vin aveau o greutate mai adecvata, mâncau mai multe fructe si legume, depuneau mai mult efort fizic si fumau în procent mai redus.Însa pentru unele tipuri de cancer vinul ar putea detine mai multe beneficii decât un stil virtuos deviata.Asadar,vinul este un produs miraculos ptr. a omorî celulele canceroase El este de 10. 000 de ori mai puternic decât chimioterapia. De ce nu suntem noi la curent cu asta ? Simplu si explicit. Ptr. ca exista laboratoare interesate în fabricarea unei versiuni sintetice care le aduce imense beneficii.

Gustul vinului este agreabil si nu produce efectele oribile ale chimioterapiei. Daca aveti posibilitatea, plantati chiar o vita de vie în gradina dumneavoastra ! Câte persoane mor în timp ce acest secret este pastrat cu invidie ptr.a nu putea fi atinse beneficiile multimilionare ale marilor corporatii ?

Greu de stiut! Vinului i se atribuie multe virtuti, dar cea mai interesant este efectul produs asupra chisturilor si tumorilor. Acesta este un remediu probat contra cancerului de toate tipurile. Se considera de asemenea ca un agent antimicrobian cu larg spectru care controleaza infectiile bacteriene si cu ciuperci, este eficace contra parazitilor interni si a viermilor intestinali, regularizeaza tensiunea arteriala foarte înalta si este antidepresiv, combate tensiunea si bolile nervoase.

. În Elvetia soselele supraterane au fost înlocuite cu drumuri subterane, iar terenurile au fost date în circuitele agricole special numai pentru cultivarea vitei de vie.

Acolo in tara farmaceuticelor, s- a constatat ca- i mult mai bine pentru elvetieni sa consume în mod moderat vin, nu medicamente ucigatoare. Sursa acestei utile informatii este fascinanta; ea provine de la unul din cei mai mari fabricanti de medicamente din lume, care afirma ca dupa mai mult de 20 de ani de încercari efectuate în laborator, dupa 1970, extrasele au relevat ca vinul distruge celulele maligne din 12 tipuri de cancer, întelegând aici cel de colon, de sân, de prostata, de plamân, de pancreas…Componentele acestei plante au demonstrat ca actioneaza de 10.000 de ori mai bine decât produsul ADRIAMYCIN, un drog chimioterapeutic, utilizat normal în lume, ptr. încetinirea cresterii celulelor canceroase. În vinul rosu exista un puternic antioxidant,resveratrolul care are efecte anticancerigene. Aceasta substanta distruge celulele bolnave si împiedica formarea altor vase de sânge care sa hraneasca tumoarea.

Retineti totusi,va rog: toate , totul cu masura! Orice exces poate avea un efect contrar, daunator organismului uman- spun specialistii. In ce ma priveste, ca simplu cetatean ajuns la o varsta respectabila, spun ca un pahar cu vin rosu, cel mult doua, pe zi, nu strica. Dimpotriva!

..Marc Ciubotaru

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
DIN NOU DESPRE ZODIAC!….

Zilnic vedem pe la majoritatea televiziunile eternul ZODIAC.Unii ,mai interesati,il cauta cu insistenta interpretandu-l in fel si chip,altii par indiferenti...

Sâni imenși

Ia să vedem odată cu articolul ăsta câți or să ajungă aici... Să caute sâni imenși. Bine, nu foarte imenși....

CE STITI DESPRE O K?!….

Dupa anii '990,expresia OK a devenit foarte uzitata in tara noastra. In mare parte a Europei, dupa primul razboi mondial,...

Close