Beția adâncurilor?

Young Man Sitting on BedDe vreo săptămână și ceva am amețeli. Ca după o beție petrecută c-o seară în urmă. Bine că nu mă doare capul, decât rar. În rest, sunt amețit. Nu am deloc bună coordonarea ochi-mână, nu pot merge în linie dreaptă, mă sprijin de pereți.
Habar n-am ce poate fi. Fiind prăpăstios din fire, am zis că-i de la măseaua aia pe care n-am scos-o nici până acum. S-o fi infectat aia și s-a dus la creier? Deh, gânduri de ipohondru, după cum v-am spus.
Nu-i de la măsea, nu e umflată. Atunci ce naiba poate fi? Din când în când capul mă supără (nu, nu tot timpul, după cum ar zice gurile rele). E ca și cum s-ar fi acumulat o presiune interioară și n-are pe unde ieși.

Acum, am răcit. Amețeala tot n-a trecut. Genul ăsta de amețeală o mai am atunci când stau prea mult în mare. Un fel de beție a adâncurilor? Chit că stau în apă până la brâu. Intră apă în ureche și dereglează echilibrul.
citisem pe undeva că dacă urechea internă are probleme, ești tot timpul amețit. Apropos de mersul drept, cică în degetul mic de la picior stă tot echilibrul piciorului. Așa o fi, nu vreau să aflu cum e să fii fără un deget.

Revin așadar la cap, mai precis la ureche. Oi avea vreo infecție la căpățână. Vreo otită? Da, nu contează vârsta, mătușe-mea a făcut otită pe la 75 de ani, de-a rămas doctorița cu gura căscată. Ba acum s-a îmbolnîvit nevastă-mea de otită…

Am căutat pe net și nu-mi zice nimic concret. Cică boala fantomă, nici doctorii nu știu ce e (paranoia mă, aia ne halește… Ăla în verde, nu te uita la mine! Vreau bobo! Nicu, vezi că te arzi!)
Alții o dau p-aia ușor de spus. Lipsă de calciu, de magneziu, de zinc, de fier, de aur, argint și ceva plutoniu. Că tre să ai metale în sânge, cât să atârne la gramaj.

Mi-am luat și tensiunea azi. De la 9 cu 6 cât o aveam de obicei, îmi ieșise un 14 cu 9. Parcă, nu știu să citesc aparatul ăla. Zicea 148, dedesubt 99, iar pulsul 92. Da, atât e pulsul, mi l-am luat singurel, cu deștele la gât, cum am văzut în filme și cu cronometrul de la moleșcular.

Habar n-am ce și cum o fi. În după amiaza asta mă duc la www.doctorfiruti.ro, sunt curios ce mi-o zice.

Voi ce părere aveți? A mai avut cineva așa ceva? Dacă da, ce problemă era și cum s-a tratat? În cât timp s-a vindecat?

Comments

comments

10 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Cele mai frumoase pânze de păianjen!

Azi vă propun câteva poze superbe din natură. Mai specific, probabil cele mai frumoase pânze de păianjen din lume.

Jepii mari – Babele – Sfinxul – Crucea Caraiman – Jepii mici

După încercarea de anul trecut, când n-am mai fost în stare să mai merg pe platou, din cauza lipsei de...

Drepturile omului aparate de Casa de avocatura Grigoriu

Poate ca sintagma „nedreptate judiciara” este un oximoron, cu toate acestea exista oameni care au suferit enorm din cauza ei....

Close