Braconierul de urși e o știre inventată!

Știți știrea despre braconierul de urși? anume George Richmond Elliott ăla? De l-a spurcat jumate de Românie, inclusiv eu?
Ei bine, pare-se a fi O ȘTIRE INVENTATĂ.
De cine, nu se știe. Chestia e că “știrea” a devenit viral.
urs
Mii de oameni au vizitat postările despre știrea asta și în mulți s-a trezit spiritul patriotic.
De ce să mint, și eu am crezut că știrea e pe bune.
nu de alta, însă văd cum gândesc unii români despre țară și popor. Și dacă noi ne batem joc despre propria țară, de ce să mă mire când un străin ar zice așa ceva fără să-l deranjeze câțuși de puțin?

Faza e că poza a fost copiată de aici.
Poza este făcută în 2005. Și e în Alaska, nicidecum în România.
Nu de alta, însă la noi nu cresc așa mari urșii, nici îndopați cu carne proaspătă de excursionist, zilnic.

Știu de 3 zile că știrea e o farsă. Da, inițial am crezut că e pe bune și-am trăit cu impresia asta timp de vreo 2 zile. Timp în care îl înjuram pe George Richmond Eliott ăsta de fiecare dată.

Treaba cu gagiul e că există. Și e chiar director la o firmă de vânătoare. Treabă ce poate fi observată aici.

În caz că nu știți ce e cu site-ul ăla, e cum ar fi la noi listafirme.ro. În care-ți zice de fiecare firmă codul CAEN, care e patron, primele cifre din numărul de telefon, adresa etc.

Nu știu cine a scornit știrea asta cu ursul. Și mai ales de ce. Ce-a avut de câștigat. Pot doar să-i felicit. Asta nu înseamnă că-s de acord cu sornirea unor știri pentru a obține ceva. Au avut ceva muncă de cercetare la mijloc, apoi au reușit să prostească atâta lume. Nu știu dacă cereau semnături pentru oprirea braconatului în țară. La fel ca în filmul ăla cu Ewan McGregor și Tom Hanks, cu popii. De ăla scornise faptul că Iluminații omorau preoții ca să îndrepte lumea spre biserică.

Scopul a fost nobil, însă modul în care a fost dusă lupta a fost josnic.
La fel și ăștia, scopul (dacă ar avea ca scop final oprirea braconajului în România), ar fi bun. Însă modul nu prea. S-a folosit numele unui om și poza altuia. Și li s-au pus cuvinte dure adresate românilor în cârcă.

Dacă ar fi cerut și un cent pe fiecare semnătură, până acum își cumpărau apartament și se și mutau. Ba cred că și eu băgam vreo 10 cenți și 10 semnături!

Mai nou și ziarele au început să scrie despre știre. BRACONIERUL CARE DECIMEAZĂ URȘII ROMÂNI. CUM ÎL OPRIM?! Sau na, titluri de genul ăsta.
Abia azi am văzut în Adevărul că știrea e o farsă. Nu știu dacă-s primii care o publică, însă mi-am văzut numele acolo. Sub poza cu ursul care halește/ sodomizează braconierul.
Și cică pe tipul din poză l-ar chema Mike…

Comments

comments

8 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.