Bucuria taximetriștilor – “Au scos UBER în afara legii”

Începând cu 16 mai a.c. a intrat în vigoare OUG 21/2019 privind taximetria. Adică cei care transportă persoane contra cost pot fi amendați cu 5000 lei direct de polițiști. SURSA

Și nu vă pot spune bucuria taximetriștilor pe tema asta. Am plecat la ora 2 de la muncă (as usual), iar taximetriștii vorbeau că ce bine se circulă pe străzi, că vezi doar taxiuri, câteva mașini particulare și doar 1-2 “uberiști” mai tupeiști.

Personal, nu am mers niciodată cu Uber sau alte firme de genul acesta. Așa că nu pot spune ce condiții minunate ofereau față de taximetriști. Am înțeles că această măsură afectează și Bla Bla Car, care mi se pare cea mai OK măsură de “ride-sharing“. Adică plătești în mod egal la benzină și atât. Cel puțin asta am înțeles eu din acest concept. Sunt 3 inși care vor să ajungă la Sinaia, fiecare dă câte 30 lei pentru benzină, se alimentează de 90 lei și se ajunge cu bine la destinație. Nu văd nicio evaziune fiscală aici. a, dacă pe lângă plata echitabilă a benzinei mai este și o taxă de X lei, fără să ți se dea bon fiscal, atunci da, se numește evaziune.

Însă cum de taximetriștii nu fac scandal că BOR nu plătește un leu la stat? Nu are nicio taxă, niciun impozit. La fel ca cerșetorii de pe stadă, care nu pot emite bon sau factură, la fel văd și “cutia milei“.

Cât despre mainile lipsă de pe străzi, rămâne de văzut pe zi, dacă vor fi mai puține ca de obicei. Înțelesesem (tot de la taximetriști), că ar fi fost vreo 40.000 de mașini Uber în București. Asta zilnic. Să vedem pe viitor dacă această măsură va fluidiza cât de cât traficul infernal.

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Vedetele primesc bani?

Am o altă întrebare de baraj. Pentru o emisiune televizată vedetele primesc bani? Dacă da, cât? Primesc bani și dacă...

Pute a război?

În urma alipirii Crimeei la Rusia, mie mi se pare că în urmă cam pute a război. Asta deoarece Crimeea...

Happy Weekend

Cum am luat leapşa asta de la Elly, acum eu fiind la a treia ediţie, m-am gândit să vă arăt...

Close