Butt-naked in Paris!

C. a fost în vizită anul trecut în Paris. A zis că-i musai să-și facă acolo ziua de naștere. Așa c-a consumat peste 300 de euro să-și facă o dată-n viață damblaua. Să vadă Parisul.
Am zis că-i nebun. Însă apoi mi-a părut rău că n-am fost și eu acolo. Apoi l-am invidiat. L-am înjurat zilnic în mesaje. Să-l deporteze franțujii ca fiind țigan, că oricum îl ajută tenul. Nu c-ar fi el minoritar, ci pentru că an de an se duce la mare. De 3-4 ori așa… Living la vida moca!

Și de data asta, măgarul s-a dus în Franța. Da, zic măgarul, deoarece a plecat făraă noi… Și N. îl înjură pentru asta. În stil de glumă, evident.

Ideea e că-i viața scumpă în Paris. S-a dus și el prima dată la un hotel, doar așa, la oha, să vadă prețurile. Când i-a cerut ăla 300 de euro pe două nopți, bașca 100 garanție, Dumnezeu știe pentru ce, s-a luat cu mâinile de cap. A zis un “Merci, ‘tu-vă…” și-a plecat. A găsit cazare cât de cât acceptabilă la un hostel. Și mi-am adus aminte de filmul Hostel. Un film de groază genial, trebuie să revăd cât de curând ambele părți… A dat cam 75 de euro pe două nopți. O fi mult, o fi puțin, decide fiecare. La banii mei e mult.

pic1În schimb i-a plăcut Parisul. S-a plimbat el pe Champs-Élysées? S-a plimbat.

A vrut el să urce în turnul Eiffel? A vrut. Însă era coada mare așa că doar l-a pozat. La Luvru nu era loc să intre, așteptai vreo 5 ore la coadă…

O chestie nu i-a plăcut, alta l-a surprins.
Nu i-a plăcut faptul că, la intrarea într-o farmacie, când voia să intre, abia ieșea un moș. La vreo 60 de ani, îmbrăcat bine, parfumat, elegant omul. Conducea o decapotabilă. Ei, când a ieșit moșul din farmacie, exact lângă C, s-a… părțâit! Sonor, nu vreo fâsâită!
Vă dați seama cum a rămas ăsta de șocat, mai ales că omul nu era deloc deranjat de fapta lui, totul părându-i-se atât de normal, ca respiratul!

Altă chestie ce l-a mirat peste măsură, a fost multitudinea de negri. Cică era plin de negri în Paris. Plin! Majoritatea vindeau suveniruri. Aveau zeci de turnuri Eiffel din metal pe niște cercuri imense, cum sunt cercurile alea de la bijutier, cu măsura degetelor. Așa aveau ăia suveniruri. Și când mai venea o razie de poliție, o luau la fugă de jurai că-i maraton! Numa negrișori, fugind, cu mâinile lungi, înșfăcând câte 4-5 inele de suveniruri.
Nu era vorba că erau furate, ci doar nu aveau autorizație să vândă acolo. Nu-i ca la noi în Piața unirii, unde-s tarabe cu dresuri, cercei, chiloți, inele, bilete la cinema, telefoane ciordite etc… Ba mai auzi pe vreo doi cu “avem țigări, țigări, țigări avem!
souvenirs
Și suvenirurile alea scumpe. 5 euro un magnet de frigider! Ce 2-3 euro ca-n Italia, Cipru, Grecia? 5 bă, că d-aia e Paris! Viața e scumpă. Mai ales în centru. Pentru un suc și-o pizza dai 50 de euro. Nebunie curată! Mă rog, nebun e ăla care dă! Deoarece poți faci multe chestii în stilul tău, românesc. Să te așezi la o masă în centru, doar pentru a face poze. Ba chiar poți să-ți scoți sticksurile și sucul din geantă. Pe care le iei de la dozatorul de peste 2 străzi cu un sfert din prețul lor de la crâșmă. Cafenea, bar, bistro, pub, habar n-am cum să cataloghez toate bodegile alea. Care-s și-n Paris cum sunt la noi în Centrul vechi. De poți să și comanzi de mâncare, însă numai a restaurant nu arată. alea de n-ai loc să mergi pe stradă de pițipoance și cocalari de stau la TERASĂ (ăla e termenul perfect), numa ca să fie cool!
Și mi-am zis că dacă tot pot face chestia asta, pot face și altceva.
M-aș duce butt-naked să mă plimb prin Paris.
Aș coborî din mașină, în centru și m-aș plimba. Câțiva metri, până să mă ia miliția. Nu știu cât e amenda, însă e o bună metodă de a-mi face reclamă. Mi-aș scrie mare pe spate:
SPANAC.EU
C’est drôle!

paris

Comments

comments

8 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Cum să ne batem joc de clienți, modelul ING

Ești client ING? Clar, cel puțin o dată banca și-a bătut plua de tine în cel mai barbar mod. M-am...

Dansul mirilor

De curând am început să lucrez pentru o firmă care organizează evenimente. Şi uite aşa am început să particip la...

Masaj acasa versus masaj la salon

Cuvantul masaj ne duce instant cu gandul la odihna si relaxare. Cati dintre noi nu am ajuns acasa dupa o...

Close