Ca să fii șofer trebuie să fii potent financiar!

Habar n-aveam că există atâtea cheltuieli dacă vrei să fii șofer! De exemplu, acum 6 luni, când m-am apucat de școala de șoferi, am făcut și eu asigurarea RCA a mașinii. Asigurare pe care n-o mai făcusem de 10 ani. M-a costat 192 lei, ceea ce mi s-a părut mult. A expirat acum 10 zile asigurarea aia. Am vrut să o prelungesc. Dau telefon și mi se plasează bomba: cea mai ieftină asigurare RCA pe 6 luni este 430 lei. Adică aproape 100 de euro. Bani aruncați în vânt, deoarece, în caz de vreun accident, repari mașina tot pe banii tăi, iar asigurarea minune îți dă vreo 60% din cheltuieli în vreo 2 ani așa. Pentru că trăim în România și trebuie să fim mândri de acest stat extraordinar.

Apoi, alte cheltuieli cu roțile de iarnă, de vară, de nisip, de furtună și ne noroi. Pneu nou sub 120 lei nu găsești. Cel puțin, pentru modelul ce-mi face mie trebuință. 4 pneuri (să zicem merci că n-avem vreun camion 8×8) vin și alea 500 lei. Mai bagi și tu juma de rezervor, că de plin nici vorbă, nimeni nu deține suma aia de bani și ai ajuns la 1000 de lei.

Da, cheltuiala asta trebuie făcută o dată în an, sau, la câțiva ani. Să zicem că pe an este 800 lei asigurarea, plus ce benzină mai bagi, roțile nu trebuiesc schimbate anual. Depinde cât și unde mergi.

Eu am pus ochii pe niște pneuri all-season, să iau luna asta 4 bucăți, iar luna viitoare una de schimb. Am ales Debica Navigator deoarece, acum peste 10 ani în urmă, pe când conducea mama, știam de Debica și Montana ca fiind mărcile recomandate de mai toți mecanicii. bine, nu sărea nimeni să-ți arate vreun Firestone sau Pirelli, se înțelege.

Inițial voiam să schimb și jențile, însă când am văzut ce scumpe și mai ales cî-s așa de dese ca iepurii în biserică, m-am lăsat păgubaș. am să le iau p-astea ale mele la peria de sârmă și le dau un strat de vopsea și-am terminat treaba.

Încă n-am apucat să-mi conduc mașina, din cauza mai multor probleme: abia vineri îmi vine încuietoarea de capotă, cea veche a fost ruptă de niște oameni “de bine” care s-au gândit că bateria mea îmi face mare prisosință. Și când au forțat ei p-acolo capota, au desfăcut și butoiașul de pompa de frână și tot lichidul de frână s-a scurs. În weekend trebuie să mă pun să-mi fac singur aerisirea, pe la aerisitorul de la pompă, nu am nevoie de aerisirea la roți, după cum credeam. Sper ca până atunci să-mi fac și asigurarea aia obligatorie, ca de săptămâna viitoare să conduc drumul până la muncă. Cel puțin câteva zile, ies mult mai ieftin cu abnonamentul RATB.

Și cu ocazia primului condus la drum, vin și co surpriză, deci stați cu ochii geană!
dacia_1310-10

Comments

comments

4 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
SOCIETATEA ROMANEASCA- I DOMINATA DE VIOLENTA SI AGRESIVITATE?!

Cam asa se tot spune, inclusiv de d-na Suzana Gras, contributor in articolul publicat pe platforma "Republica", asa se vede...

VOINTA POPORULUI!…

  „Când un guvern se teme de cetățeni, e democrație. Când cetățenii se tem de guvern, este dictatură.” — Thomas...

Legătura între genialitate și mustață

V-ați întrebat vreodată care este legătura între genialitate și mustață? Nu v-ați pus niciodată problema asta! Ei bine, nici eu!...

Close