Cadoul perfect? Cuiele de 7!

cuieV-ați gândit vreodată care ar fi cadoul perfect? Un parfum scump? O bijuterie fină? Un ceas de aur? Un bolid cu 700 de cai putere?
Ei bine, nu! Puteți să le luați pe toate și să le aruncați. Vorba vine, vindeți-le, că nu-s deloc vitale. Ceasul de aur atrage atenția hoților, ca și bijuteria cu diamant. Mașina aia halește peste 25 de litri de combistibil la 100 km. Cadoul perfect este… un kil de cuie de 7!
Și-am să vă explic de ce.
Acum vreo 20 de ani trebuia să merg la un prieten la țară, la nebunul de Cristi, în vacanță. Era treaba de stat o săptămână. Și cum ai mei mă învățaseră că e frumos să te duci cu ceva, nu cu mâna în fund, oriunde mergi la cineva în vizită, mă tot gândeam ce să-i iau omului, bunicului lui Cristi.
Mă gândeam la o vazp, un aparat de ras, ce naiba să-i iau ălui bătrân?
Ideea salvatoare vine de la Cristi:
– Ia-i mă, un kil de cuie!
– Cum adică?
– Păi simplu. Dacă-i iei cuie, e prietenul tău cel mai bun.

Mi se părea alandala, să te duci la om cu o pungă de cuie, plină de găuri, că nu ți le vinde în cutie, ci ți le azvârle într-o bungă ieftină. cum naiba să te duci la un necunoscut, pe care-l vezi prima dată în viață, urmând să-i halești din frigider o săptămână întreagă, cu un kil de cuie:
– Bună ziua, pentru dumneavoastră!

Nu, în ruptul capului nu! așa ceva nu se face!

Întâmplarea a făcut să nu mă mai duc la om, însă mi-am adus aminte de cuiele alea. Și acum îmi dau seama că e un cadou foarte bun. Maică-mea dădea în dar chiloți și ciorapi, pe lângă alte treburi. Bine, astea erau cadourile în neam, nu la prieteni. Și e ceva ciudat aici? Că ciorapii îi bagi la spălat și-i scoți desprecheați, unul mai mic, altul mai mare, culori diferite etc., deci întotdeauna ai nevoie de ciorapi noi, iar fără chiloți nu prea poți sta.

Și uite-așa, pentru un om de la țară, un kil de cuie e cadoul perfect. Cuiele sunt foarte trebuincioase. Ai nevoie de ele să mai repari un scaun, să mai repari/ contruiești un gard, un coteț, un pătul, orice.
Și cum cele de 7 sunt preferatele mele (nefiind nici prea mari, nici prea mici), le-am declarat perfecte pentru un cadou.

Pentru voi, care ar fi cadoul perfect?

Comments

comments

9 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
10 invenții accidentale care au schimbat lumea!

Nu de puține ori s-a întâmplat ca, dintr-o eroare umană, sau din cauza unui accident, să se "nască" unele dintre...

Curva asta ne va omorî pe toți!

Nu știu care om a spus că politica e o curvă. Mă, mare dreptate a avut ăla. Și parcă vă...

Apocalipsa zombie, aproape de adevar?

Nu demult faceam misto de niste afirmatii ale unuia, care, la momentul acela, pareau niste gogomanii mai mari decat Casa...

Close