CALDURA SUFLETEASCA SI BUNATATEA,INTARESC SANATATEA!

 

 

Impreună cu alimentația și exercițiile fizice adecvate, căldura sufletească și îngrijirea persoanelor dragi va pot aduce sănătății dv. mult mai multe beneficii decât orice masura de prventie, program popular de detoxifiere sau „cristale de vindecare”. Și aceasta este o veste grozavă pentru perioada noastră atât de dificilă.De fapt, așa cum arată rezultatele unui studiu recent, bunătatea nu numai că te face mai fericit și mai sănătos, dar îți poate prelungi viața.Deși rezultatele unui recent studiu realizat de Universitatea din Carolina de Nord de la Chapel Hill sunt preliminare, considerăm oportun să vorbim despre concluziile la care au ajuns oamenii de știință. La final, îmbrățișările, politețea și bunăvoința nu au efecte secundare neplăcute.
Rezultatele studiului sunt uimitoare. Oamenii de știință au adunat aproximativ 150 de voluntari de vârstă mijlocie, apoi i-au împărțit în trei grupuri. Primul grup a fost angajat în meditație de mindfulness timp de 6 săptămâni, care a inclus o oră săptămânală de clase comune și o practică zilnică de 20 de minute acasă. Al doilea grup a fost angajat în meditația bunătății iubitoare, încurajând să-și deschidă inima către alte persoane, iar al treilea a acționat ca un grup de control.La începutul și la sfârșitul experimentului, lungimea telomerelor lor a fost măsurată pentru toți participanții. Telomerele sunt mici capace la capetele cromozomilor care protejează ADN-ul uman de uzură. În timp, acestea devin mai scurte și mai subțiri, ceea ce este un indicator al îmbătrânirii organismului. Cu cât telomerele se încetinesc, cu atât trăiești mai mult.Deși în fiecare dintre cele trei grupuri de la sfârșitul testului de 12 săptămâni, lungimea telomerilor a fost mai scurtă decât la început, în a doua grupă pierderile au fost cele mai mici. Reprezentanții grupului de control au arătat cea mai mare depreciere, iar participanții la primul grup (meditație de conștientizare) și-au luat locul la mijloc. Meditația iubitoare de bunătate timp de 6 săptămâni a ajutat la încetinirea puțin a procesului de îmbătrânire.Trebuie spus ca acesta a fost doar un studiu mic și scurt, dar nu există motive mai puțin semnificative pentru a afirma că există o legătură între bunătate, sănătate bună și, în consecință, o speranță de viață mai lungă.

Greșeala, cea mai importantă dintre aceste motive, este gravitatea consecințelor amărăciunii și izolării,asa cum ni se cere acum in pandemie si Stare de Urgenta. Mai multe studii au arătat că singurătatea ucide oamenii în același mod ca fumând 10 țigarete pe zi (și aceasta nu este o exagerare). Lipsa de bunătate și conexiuni cu alte persoane poate literalmente ucide.Bunătatea nu numai că va face viața mai plăcută, ci și va protejează fizic corpul uman de efectele dăunătoare ale stresului,epidemiilor și timpului. Prin urmare, dacă vreti să încetiniti îmbătrânirea, va sugerez să fiti doar puțin mai bun și să va înconjurati de cei care sunt, de asemenea, buni față de dumneavoastra.Cu cât încercerci să te protejezi mai mult, cu atât riscul tău este mai mare-spunea candva un celebru om de stiinta…

Marc Ciubotaru

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Masajul erotic, o adevarata relaxare

Mai nou peste tot aud despre masaje, cat sunt de bune, ce bine te simti dupa, ce mod placut de...

Unul dintre cele mai frumoase timelapse-uri!

Este acesta. Nu am altceva de adăugat! Și un gif animat, în caz că vrea cineva un screensaver cu adevărat...

Sunt bolnav

De două zile stau în pat. Pe lângă amețeala pe care o am, m-a luat și răceala. Curge nasul ca...

Close