Când faci rabat la calitate – Cazul “Game of Thrones”

Winter is coming” este, probabil, cea mai cunoscută expresie din serial, după “Valar morghulis“. Și dacă nu știți ce este “Game of Thrones“, acest articol nu este pentru voi. O serie de cărți SF, după care s-a făcut un serial. Cu dragoni, regi, trădare, lupte, sex, d-astea uzuale.

Și au ținut-o cu “winter is coming” vreo 7 ani (7 sezoane). Până, într-un final, a venit și iarna. Și odată cu ea, oamenii ghețurilor, care anunțau nimicirea populației mondiale și gheață eternă. Se anunța o luptă nemaivăzută, nemaiauzită, mai ceva ca-n al doilea război mondial. Și a fost… UN MARE FÂS.

Episodul 3 din ultimul sezon a fost filmat pe întuneric. Nu vedeai care e bun, care e rău, care e viu, care e mort, distingeai niște mogâldețe care se mișcau în depărtare. Și cică pentru episodul ăsta am așteptat câteva sezoane, s-au cheltuit nu știu câte milioane de dolari, s-au filmat săptâmâni întregi, ce să mai, o armată de oameni a lucrat la el. Și când privitprușl de rând a făcut scandal că nu se vede nimic, au scos-o repede cu aia “E vina voastră că nu aveți monitoare ca lumea.”

Și tot războiul ăsta care se anumța cu surle și trâmbițe a durat vreo 20 de minute. Câteva efecte speciale, filmate pe-o beznă de nu vedeai la un metru în față. Apoi, au dat-o iar în bară cu episodul 4, când au uitat un pahar de la Starbucks pe masa lui Daenerys.

Desigur, se mai întmplă chestii de genul ăsta, cam toate filmele au ceva care a scăpat tuturor la montaj. Însă, când ești cel mai vizionat serial la ora actuală și dai cu mucii în fasole în penultimele episoade, la ce să ne așteptăm în episoadele următoare, ultimele 2? Vine unul c-o mitralieră și trage în armata lui Cersei? Aruncă unul c-o grenadă în Gregor “Muntele” Clegane?

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Ziua mea

Azi fac 34 de ani. Sau am facut la ora 21:45, dupa spusele alor mei. In plus, nevasta a trecut cu...

Mare atenție – Concurs 2

Am mai spus săptămâna trecută că am pornit un concurs. Am invitat lume într-un grup de facebook, creat special pentru...

ADEVARATELE VOCI ALE ROMANIEI SUNT SI-AU FOST IN STRADA, NU NUMAI LA EMISIUNEA PRO.TV!

Inca o noua si ampla runda de proteste impotriva "Revolutiei Fiscale", a modificarii nejustificate a legilor justitiei cat si a altor...

Close