Când faci rabat la calitate – Cazul “Game of Thrones”

Winter is coming” este, probabil, cea mai cunoscută expresie din serial, după “Valar morghulis“. Și dacă nu știți ce este “Game of Thrones“, acest articol nu este pentru voi. O serie de cărți SF, după care s-a făcut un serial. Cu dragoni, regi, trădare, lupte, sex, d-astea uzuale.

Și au ținut-o cu “winter is coming” vreo 7 ani (7 sezoane). Până, într-un final, a venit și iarna. Și odată cu ea, oamenii ghețurilor, care anunțau nimicirea populației mondiale și gheață eternă. Se anunța o luptă nemaivăzută, nemaiauzită, mai ceva ca-n al doilea război mondial. Și a fost… UN MARE FÂS.

Episodul 3 din ultimul sezon a fost filmat pe întuneric. Nu vedeai care e bun, care e rău, care e viu, care e mort, distingeai niște mogâldețe care se mișcau în depărtare. Și cică pentru episodul ăsta am așteptat câteva sezoane, s-au cheltuit nu știu câte milioane de dolari, s-au filmat săptâmâni întregi, ce să mai, o armată de oameni a lucrat la el. Și când privitprușl de rând a făcut scandal că nu se vede nimic, au scos-o repede cu aia “E vina voastră că nu aveți monitoare ca lumea.”

Și tot războiul ăsta care se anumța cu surle și trâmbițe a durat vreo 20 de minute. Câteva efecte speciale, filmate pe-o beznă de nu vedeai la un metru în față. Apoi, au dat-o iar în bară cu episodul 4, când au uitat un pahar de la Starbucks pe masa lui Daenerys.

Desigur, se mai întmplă chestii de genul ăsta, cam toate filmele au ceva care a scăpat tuturor la montaj. Însă, când ești cel mai vizionat serial la ora actuală și dai cu mucii în fasole în penultimele episoade, la ce să ne așteptăm în episoadele următoare, ultimele 2? Vine unul c-o mitralieră și trage în armata lui Cersei? Aruncă unul c-o grenadă în Gregor “Muntele” Clegane?

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
DEPRESIA, BOALA MILENIULUI

Acesta-i genericul unei noi emisiuni lansate, nu demult, de Stirile Pro.tv, avand ca realizatoare o mai veche cunostinta a telespectatorilor,...

Un documentar filmat într-o manieră specială

Regizorul Win Wenders recunoaşte că îi ştie opera lui Salgado de aproape 25 de ani. În urmă cu mult timp...

PREVIZIUNI: LUCRURI UTILE DAR CARE, CU TIMPUL, VOR DISPAREA!

Cand si cum, este deocamdata greu de spus cu exactitate. Se fac insa unele previzuni care, apreciaza specialistii, vor deveni...

Close