Când trebuie să ne schimbăm setul de anvelope?

Durata de viață a unor anvelope depinde mai ales de stilul de condus și de distanța parcursă într-o perioadă de timp. Bineînțeles, cu cât rulăm mai mulți km, cu atât anvelopele se uzează mai mult. Sigur, în ecuație mai intră anotimpul în care ne aflăm, prețul și calitatea anvelopelor. În cele ce urmează, vom vedea când trebuie să ne schimbăm setul de anvelope.

Indiferent dacă afară e cald sau frig, limita minimă sub care se recomandă schimbarea lor este de 1,6 mm. Sub acest punct de tocire a anvelopelor, legea avertizează că riscul de accident este foarte mare, multe dintre proprietățile cauciucului fiind pierdute din cauza uzurii accentuate.

Practic, vrem, nu vrem, trebuie să cumpărăm un nou set de anvelope vara, care să ne confere siguranța mașinii și calitatea condusului. Să începi să bați magazinele auto fizice sau vulcanizările necesită foarte mult timp, chiar dacă mergi cu mașina. De altfel, toate acestea au o limită fizică de anvelope pe care le pot stoca în depozit și ar trebui să ne limităm în a alege dintre relativ puține profile.
anvelope
În oferta magazinelor online, în schimb, intră mult mai bogată și mai variată marfă, indiferent că este vorba de anvelope vara, anvelope iarna sau anvelope all season. Nu suntem limitați la un stoc anume și nici măcar nu trebuie să renunțăm la confortul locuinței sau al biroului nostru. Oricum, personal, mi-am cumpărat anvelope de la magazinul online AnveloStar, fiindcă am beneficiat de mai multe avantaje:

– Transportul a fost gratuit la minim două anvelope comandate pentru toate localitățile aflate în aria de acoperire FAN Curier.

– Livrarea este asigurată prin curierat rapid oriunde în țară. Nota bene, cauciucurile nu sunt ambalate și se poate observa lesne starea lor precum și clasele de performanță.

– Plata este facilă și sigură. Indiferent ce metodă de plată am alege, putem avea garanția primirii unui set de anvelope noi, de cea mai bună calitate.

– Garanția este de 2 ani din momentul facturării, indiferent de modelul de anvelope comandate. Fără discuție, pentru orice problemă de fabricație, precum gâlme, deformări, dificultăți în echilibrarea jantei etc., vom fi despăgubiți fie printr-o altă anvelopă de același tip sau prin contravaloarea ei.

Personal am preferat să fac o investiție mai mare, ca să scap de orice necazuri ulterioare pentru multă vreme, cumpărându-mi un set complet de 5 anvelope de vară. Un vechi prieten m-a întrebat dacă nu mi-e milă de buzunarul meu, cheltuind o sumă însemnată pentru niște anvelope pe care le puteam cumpăra la jumătate de preț, fiind second hand.

Fiind foarte apropiați, mi-am permis să-i spun că e într-o ureche, dacă el intenționează să folosească astfel de produse. Ar trebui să se gândească la siguranța lui, a pasagerilor lui (iar în mașină își poate lua chiar membri ai familiei) și a celorlalți paricipanți la trafic. În acest caz nu poți face rabat la calitate. Prefer să șofez fără stres.

În cele din urmă, mi-a acceptat punctul de vedere și a ajuns la concluzia că trebuie să-și comande și el un nou set de anvelope all season N-607+ 185/65/R15 92H XL, preferând să nu-și mai schimbe cauciucurile la iarnă.

Recomand produsele acestui magazin fiindcă trebuie să facem cele mai potrivite alegeri când achiziționăm anvelope de iarnă sau de vară, acestea jucând un rol foarte important pentru buna funcționare a mașinii și siguranța noastră și a celorlalți participanți la trafic. Practic, între ocupanții unei mașini angajate în trafic și calea de rulare nu există decât roțile. Deci este foarte important să avem niște anvelope potrivite.

Adevărul trist e că mulți dintre șoferi nu cunosc diferențele dintre anvelopele pentru iarnă și cele pentru vară. Cauciucul din care sunt confecționate anvelopele reprezintă principala deosebire între aceste două tipuri. În cazul celor pentru sezonul rece, cauciucul se comportă foarte bine numai la temperaturi exterioare pozitive de cel mult 7 grade Celsius.

O altă diferență importantă între cele două tipuri de anvelope constă în profilul lor. Adâncimea striațiilor profilului anvelopelor de iarnă e mai mare ca în cazul celor pentru vară. Pentru a obține aderența cea mai bună pe suprafețe umede și reci, striațiile anvelopelor de iarnă sunt mai pregnante, iar direcționarea lor este distinctă.

Anvelopele trebuie evaluate după mai multe criterii, printre care: rezistența la uzură, durabilitatea, rezistența la acvaplanare, tracțiunea pe suprafețe umede și uscate, confortul asigurat și, desigur, foarte important, raportul preț/calitate.

Magazinul online AnveloStar are produsele pe care le comercializează împărțite pe categorii distincte, pentru a ne ușura căutarea. Acestea sunt: Anvelope vara, Anvelope all season, Anvelope iarna, Jante. Lucrătorii acestui magazin pot fi contactați telefonic.

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.