Când treci pe roșu fără să primești amendă?

M-am trezit zilele trecute punandu-mi aceasta intrebare: “Cand poti trece pe rosu fara sa primesti amenda“? Si evident, fara sa ti se ridice permisul.

Hai sa vedem este vreo situatie in care aceasta lege este prescrisa? Din ce m-am gandit, exista o singura situatie:
Cand esti oprit la semafor, in trafic infernal, iar in spatele coloanei de masini se afla una (sau mai multe) din vehiculele prioritare: salvare, politie sau pompieri.

Zic asta deoarece, zilele trecute, la un semafor rusu stateau o multime de masini (ca-n fiecare zi). Iar in spatele lor, o salavare dadea semnale acustice si luminoase de mama focului. Adica avea alarma pusa, mai dadea si claxoane si mai si urla fata de pe salvare in megafon. Si pana nu s-au miscat 4 masini sa treaca pe rosu, nu s-a putut salvarea urni din loc.

In mod normal, aceasta constituie contraventie si se sanctioneaza cu retinerea permisiului, amenda si puncte penalizare. Insa, in cazul in care manevra este imperativ necesara pentru eliberarea partii carosabile, cam greu sa gasesti un politist atat de greu de cap incat sa urmeze legea ad literam.

Daca un politist de la circulatie, aflat in trafic vede ca o ambulanta se chinuie sa treaca de-o intersectie aglomerata, ar trebui sa dirijeze circulatia in asa fel incat ambulanta (sau masina de pompieri sau coloana oficiala) sa poata traversa intersectia fara intarziere.

Daca va mai ganditi la niste cazuri in care puteti traversa pe rosu fara sa primiti amenda, astept comentarii. Insa excludem fazele de genul “nu primesti amenda daca nu te vede gaborul“.

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Nebunia Black friday și la anvelope!

De vreo 2 ani parcă și România a fost cuprinsă de nebunia asta cu Black Friday. Zeci de mii de...

SA FIM VESELI!…

A venit iarasi weekendul, pe romaneste, sfarsitul de saptamana! Au mai trecut 6-7 zile din viata noastra! Asta o spune...

Descopera cum poti alege compania perfecta de inchirieri auto

Poate fi incitant pentru tine, personal sa decizi cu privire la atractiile ce trebuie vazute imediat ce ai ajuns intr-o...

Close