Când va câștiga România un loc fruntaș la Eurovision?

Degeaba arătăm cu degetul către trupele și cântăreții care ne-au reprezentat țara. Nu suntem în stare să câștigăm un amărât de Eurovision. Dacă plecăm la luptă cu oricine “cântă bine“, ne vom întoarce tot în coada clasamentului. Și-am stat și m-am scremut până am dat de ideea salvatoare.
Oricum suntem văzuți cam peste tot în lume ca țigani cu șatra. Atunci hai să profităm de asta.

Pe scenă se va amenaja un decor ca la șatră acasă. Fân și paie pe jos, într-un colț un cal răpciugos care molfăie în silă o mână de paie aruncate de-o țigancă gravidă, cu părul despletit.
– Na, crapă-n tine. Ptiu, sandilăule! scuipă ea către cal.
satra

În centrul scenei avem o căruță cu coviltir. La vremea lui coviltirul fusese roșu, însă s-a decolorat din cauza vremii, fiind acum de un rozaliu murdărel. Într-un colț încă mai este un afiș pătat cu Ion Iliescu. În fața căruței un țigan înalt și slab, cu pălărie găurită și mustață, cântă ceva de inimă albastră la o vioară veche. În fața lui, un foc în jurul căruia sunt strânși 3 puradei, mestecând într-un ceaun pus deasupra focului. Corcodeii, cu vârste între 3 și 10 ani sunt îmbrăcați doar cu câte-o cămășuță crem, murdară și plină de petice. Cel mic e-n fundul gol, să se călească.

Ăsta e fundalul. Apoi să vină pe scenă solistul vocal. Guță, Salam, Copilu’ Minune Ady DeVito (cum se mai numește el acum). Și să înceapă ceva de ți se rupe inima. Fără dușmani, aur, ghiuluri și merțane ciordite. Ceva de dragoste neîmplinită, de boală grea și suferință. Melodia se transformă încet încet dint-un plâns într-o bucurie.
Exact atunci își vor face apariția pe scenă (vor sări din căruță) și vreo 5-6 dansatoare, de 18-20 de ani, desculțe, cu sânii mari, ascunși sub cămeși curate de in, cu fuste înflorate. Ceva așa gypsy sexy, să placă la popor. Atunci vor începe cu toții să danseze, să rupă dușumeaua și alta nu.
dans

Rezultatul? Vor rupe gura târgului, câștigând Eurovisionul.
Și să explic de ce. În primul rând, vor da toți țiganii sms-uri cât cuprinde, din orice țară s-ar afla. De partea lor vor fi și turcii, care vor da note mari. Apoi cam toți balcanicii vor sări cu notele bune. E muzică, e dans, se aseamănă cu melodiile lor populare. Și nordicii vor fi atrași de culori, dans , precum și de geniala punere în scenă a melodiei. Singurele țări care nu ne vor da note vor fi Franța, Italia și Spania. Până și Irlanda ne va da un minim 6.
Și dacă stai să te gândești, nu-ți trebuie mare lucru pentru asta. E de ajuns să te duci la periferia oricărui oraș mai mare din Europa și vei găsi calul, căruța, corcodeii și părinții. Trebuie să trimiți acolo doar afișul cu Iliescu, cântărețul și trupa de bombe sexy care dansează de obicei în melodiile lor (Ana Mocanu, Loredana Chivu, Sânziană, Buruiană etc.). Plus costume. Le vor scoate din straiță pe cele de sărbătoare.

Și uite așa vom demonstra Europei că țiganii mai și dansează, nu dau doar cu jula prin magazine, vom căștiga și celebrul concurs, iar Iliescu se va bucura că și-a mai adus aminte cineva de el.

În altă ordine de idei, de când Israelul e din Europa??
Surse foto: libertatea.ro și bzi.ro

Comments

comments

9 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.