Care e data exactă a Paștelui?

Toate sărbătorile au o dată anume, mai puțin Paștele. Știe cineva de ce anume?
Se știe că pe 25 decembrie e nașterea Mântuitorului, că pe 7 ianuarie e sf. Ion și că pe 1 august s-a născut măritul Spanac. Toate-s bătute-n cuie, nimeni nu umblă la ele.
Ei, dar la Paște de ce se tot schimbă data? Parcă și la Înălțare e la fel. Aia aș înțelege, că-i după 3 zile de la Paște. Sau 44, ca paharele alea, nu știu ce-i cu 40 sau 44 de zile, după ce se calculează.
În fine, despre altceva vreau să vorbesc acum.
Ca-n fiecare sărbătoare, ne apucă și Paștele că n-avem toate pregătite cum trebuie. Ca dovadă, veți vedea cum în ajun de Crăciun magazinele vând în prostie, iar oamenii vor fi veșnic nemulțumiți:

COD_14PB10
– Cum băi să n-ai tu cozonac în ajun? Ce magazin e ăsta??
– Hait, cum s-a terminat domnule berea Stejar? Acum în ajun?! Huo, rușine!

Cunoașteți cu toții cazurile de genul ăsta, ba de câteva ori chiar voi ați fost acei nemulțumiți (recunosc, atunci când am rămas fără Stejar, am făcut scandal monstru!)

Și ca să evităm îngrămădeala și nervii, Gourmet Gift ne ajută. Ne facem cumpărăturile on-line, departe de nervii și aglomerația din magazin. Și așa vom avea toate necesare la botul calului iepurelui cu mult înaintea altora. Avem cosuri paste pentru toate buzunarele, de la 60 la 400 de lei.
Acum să nu vă mai aud că n-ați știut din timp, că-s atâtea magazine, chit cele online, că etc., etc.! Dacă vă prinde Paștele nepregătiți, e vina voastră!

Iar pentru companii, Gourmet Gift vine c-o rupriză de până la 10.000 lei. Pe 23 aprilie, va extrage un norocos care-și va primi bvanii înapoi, bani cheltuiți cu ocazia achiziționării de cadouri pentru angajați. Un gest superb, felicitări!

iepureÎnsă, o singură chestie mă nemulțumește pe mine… Că n-am domnule un iepure! Vreau și eu un iepuroi d-ăsta, să bată 30j de kile și să-i cadă vecinei de jos tencuiala-n ciorbă când țopăie urechiatul prin casă! Păi, să se vadă că vine Paștele!
Și apropos de Paște și Crăciun… Mi-am adus aminte de-un banc.
Într-un bloc voia să intre Iepurașul de Paște. Dar din bloc iese… Moș Crăciun!
– Ce-i cu tine moșule? E Paștele acum!
– Știu mă, știu… Vezi să nu te duci la baba aia de la 3, că-i o cicălitoareeee…

Comments

comments

6 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.