Care e viciul tău?

Într-o lume modernă, viciile sunt la orice pas. Dar “care e viciul tău social acceptat?”
Dau citate din Paraziții, însă întrebarea e cât se poate de serioasă. Că dacă ai viciu cocaina, e ilegal. La fel dacă ai viciu ucisul de bebeluși.

La noi, ca mai peste tot, de altfel, viciul înseamnă 3 chestii.
1) Alcool
2) Tutun
3) Cafea

viciuOricât ați vrea să credeți că nu-i așa, e viciu. Nu putem trece aerul și apa la viciu, ele ne ajută să trăim. La fel ca și hrana. Vorbesc de chestii care nu ne sunt indispensabile vieții, dar de care ne e foarte greu (câteodată imposibil chiar) să scăpăm.

Mă întreb dacă internetul poate fi trecut la viciu.
Înainte eram fan TV. Nu exista zi să nu mă uit cam 6 ore la TV. Apoi, cu timpul, a apărut internetul. Calculatorul prima dată. Acum sunt dependent de internet.
Dacă stau bine să mă gândesc, ăsta e cam singurul meu viciu. Da, pot trăi fără el, însă mi-ar fi foarte greu.

Mă întreb pe viitor ce viciu voi mai avea. Ori tot internetul, nori altceva. nu știu. Însă mă tem. Mă tem că nu știi niciodată ce te poate prinde.
alt viciu de-l aveam în trecut era BiteFight. Joc mmorpg. Culmea e că-n tot jocul sunt doar poze. Nicio animație. Nimic să poți controla. Și mai nasol e că am băgat în joc mii de euro. Ori din banii mei, câte 200-300 lei lunar, ori de pe banii firmei. Că sunam la număr cu suprataxă vineri noaptea când stăteam să termin ziarele de luni și marți. Și-mi luam iteme premium.

Cu timpul m-am lăsat și de jocul ăla. Aproape toți prietenii se lăsaseră. Mai intru odată la 2 săptămâni, mai dau niște clickuri și-l închid. Pot trăi bine merci și fără el.

Cam astea au fost viciile mele. TV, BiteFight, internet (viciu actual).
Nici nu știu dacă pot considera acum internetul ca fiind un viciu, având în vedere un fapt de necombătut. Prin intermediul lui îmi câștig pâinea de mâine.

Îmi tot caut de muncă. Numai că designeri ori nu se caută ori pute piața. altceva nu știu să fac. Multă lume mă îndeamnă să m-apuc de web design bucuresti, deoarece sigur s-o găsi vreo agentie web să aibă nevoie de un om.
Numai că nu mă pricep deloc. Și e tare greu să te apuci să înveți singur ceva. Fără să te ghideze nimeni.
Și aici îți poate fi de ajutor viciul actual. Internetul.
În mare parte da, însă fără un punct de plecare e al naibii de greu.

Mă bucur că nu m-au apucat și pe mine alte vicii foarte dăunătoare. Băutura (o bere la 3 zile nu e viciu), țigările (nu suport țigările de niciun fel), cafeaua (alții fără cafea sunt morți. Eu n-am nicio treabă).

Cele mai periculoase vicii sunt drogurile și jocurile de noroc. Din păcate, de la o vreme, merg mână în mână. De câte ori n-am auzit la știri drogați care au omorât bătrâne de 80 și ceva de ani pentru a-și plăti creditorii? Și știți cum se împute treaba mai rău?
Hai să luăm un caz absolut din burtă. Că exact așa e și-n realitate, e altă treabă. Marcel are o datorie de 5000 lei. La cămătari. Ce face Marcel? Se împrumută de 1000 de lei, de 300 își ia să-și bage în venă, crezându-se apoi as la jocurile cu noroc, gândindu-se că din cei 700 rămași va face 7000.
Și îi va pierde și pe ăia. Acum are o datorie de 6000 de lei.
Omoară o babă. că deh, cine mai are nevoie de băbătie? Îi fură pensia. 800 de lei făcuți într-un foc. De 300 își bagă în venă, din 500 face palate. Și-i bagă și p-ăia la jocuri. La păcănele, la ruletă, la orice. Și pierde.

Din păcate pentru Marcel, viața lui pentru următorii 20-25 de ani se știe cum va fi. Credeți că se va lăsa de jocuri la casa-mare?

Care este viciul vostru? Trecut și actual?

Comments

comments

16 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.