Cărucior

De când ești bebe și până mori ai în jurul tău roți. De cărucioare. Diferite. Apoi te faci mai mare. De la cărucior treci la premergător.
Apoi la tricicletă. Trotinetă. Bicicletă. Înaintând în vârstă îți schimbi bicicleta. Iei una de om mare. Chit că tu ești un năpârstoc și abia ajungi la pedale.

Te chinui să te sui pe ea. Te julești la genunchi, la nas, Doamne ferește și la cap. Dar nu-ți pasă. Imediat cum ai strunit-o și simți vântul cum te lovește peste față, ești în al nouălea cer.

Apoi de la bicicletă treci la motoretă, motocicletă sau mașină. Cei care optează pentru mașină, o iau pentru practicabilitatea ei. În schimb, cei ce-și iau motocicletă, o iau pentru fluxul continuu de adrenalină. D-aia mai vedem și acum fel de fel de descreierați care circulă cu viteză excesivă seara pe șosele.

Dar hai să rămânem puțin la stadiul de copil. Să nu ne mărim așa repede.

Mi-ar plăcea să văd un bebe care merge la șoping cu ai lui. Să merg pe stradă și să văd unul de mană cu maică-sa, care o trage arătând cu mânuța spre un cărucior.

carutApoi, cu seriozitate, să-și scoată suzeta din gură și să spună:
– M-am descis! Doresc acest cărucior.
– Dumnezeule! Vorbești? De ce n-ai spus nimic până acum?!
– Nu am avut nimic de important de zis. Dar mă uit la tine. Nu e ușor să mă crești. De aceea consider că acest cărucior de la Bekid.ro îți va face viața mai ușoară. Îl poți folosi pe lângă plimbatul meu zilnic și la cumpărături, având un cadru rezistent de oțel, roți gonflabile și arcuri. Adică niște suspensii în miniatură, speciale pentru străzile și trotuarele din România…
– Păi dacă tu zici, pe ăsta îl vom lua! spuse maică-sa, stergându-și niște lacrimi de bucurie. Dar de unde știi tu de Bekid?
– Nu plânge, nu e de plâns. Mi-a spus Spanac mai demult!
– Ai dreptate, puiul meu!
– Apropos, că tot am zis de picnic… Când mai mergem? Abia așteptă să văd natura verde, copacii înfloriți, păsărelele ciripind… Că singura dată când am fost la pădure a fost când m-ați conceput!

Na, zic, eu, tare aș vrea să văd asta. Îm mod sigur dacă aș vedea un bebe făcând așa ceva, primul lucru pe care-l voi face va fi să cumpăr un căruucior d-ăsta. Să știu o treabă.

Sau să nu-l iau? Să mergem cu el pe stradă și să-l ceară ăla mic? Cum să fac? Sfătuiți-mă voi! Dar dacă voi avea gemeni?

Comments

comments

2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Read more:
De ce televiziunile americane pierd enorm?

Trăim într-o societate bazată pe consumism. Adică nu consumăm ca să trăim, ci trăim ca să consumăm. Mâncare, haine, băutură,...

Va fi oare un Samsung Galaxy S7?

An de an, Samsung scoate câte un nou model de Galaxy. Ba chiar au fost ani când au scos două...

Triatlon Mamaia 2013. O experiență unică!

Ce spun picioarele unei blonde, la 4 dimineața? - În sfârșit împreună! În același stil, ce spun picioarele Spanacului acum?...

Close