Case de lemn – sigure sau nu?

Pe vremuri, cand vedeam o cabana de lemn (clar prin filme), ma gandeam numai la ce s-ar alege de casa aia daca ar fi un incendiu prin preajma. Ca daca ar fi de beton armat (cum e la bloc), nu s-ar atinge focul de ea si toate-n interior ar fi ca noi.
Insa am aflat ca lucrurile nu stau chiar asa. Anume ca nu orice lemn arde ca batul de chibrit si ca nu orice beton trece prin foc nevatamat ca si pestele prin apa.

Si-au inceput sa ma atraga casutele astea din lemn, ca si cele facute din containere (idee care mi se pare din ce in ce mai frumoasa si mai realizabila).

La cele din containere ai garantia ca termini lucrul la casa mult mai repede decat la cabanuta din lemn. Asta deoarece ai deja modulul pregatit, pui cateva containere unul peste altul si gata casa. 3 camere, o debara, o bucatarie, o baie. Plus una subterana, ca beci. Cu vreo 7 containere de 3.000 euro bucata iti faci o casa demna de invidiat.

Asadar, la pretul unei garsoniere din Bucuresti, iti poti face o casa atat de frumoasa… Revenind insa la cabanutele din lemn, ele sunt mai scumpe, necesita mai multa munca in realizarea lor, insa rezultatul final este cu mult peste inchipuirea noastra.

Vazusem acum cativa ani o cabanuta din lemn la Predeal. Facuta de 2 oameni, si-au muncit la ea vreo 3 ani, aproape zi de zi, fara cateva luni de iarna. O sala enorma de mese, un beci, o incapere de biliard si cateva camere la etaj. Camere gen hotel, fiecare camera cu baie proprie. Totul dupa model “rustic“.

Din pacate am pierdut pozele de acolo, insa am auzit ca acum e si mai frumos. Poate voi da o raita cat de curand, sa vad unde s-a ajuns cu ideea. Si pe ideea casutelor din lemn, va las cu cateva imagini superbe cu ce-au reusit niste semeni de-ai nostri sa realizeze din banalul lemn.

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Românul s-a născut în cort!

Oricât ați vrea voi ca titlul ciudat "românul s-a născut în cort" să fie doar o tâmpenie, nu veți reuși....

First, some jokes

So, after the Brutal Gamer, and yesterday, the fighting Săcelean told me to write down some FUBAR posts in english,...

De ce este bine sa verifici presiunea rotilor o data la luna

A respecta presiunea indicata de producator este o conditie esentiala pentru functionarea in parametri normali a fiecarui vehicul. Verificand periodic...

Close