Căsuța din copac

Fusesem vacanța de vară la țară. Ăla trai pe vătrai. Toată ziua mă jucam.
Doamne, cum de am stat cu lunile afară în soare fără să fac insolație, copil fiind? Acum dacă merg două ori prin soare, nu știu cum mă cheamă. Ce bine era când eram mic… Aveam apă de de la fântână, rece, nu trebuia să dau socoteală nimănui. De mic mi s-a pus în cap să-mi fac o căsuță în copac, așa cum văzusem prin filmele americane, vizionate cu pureci, fără sunet, pe canalele sârbești.
Habar n-aveam eu cum se face, bănuiam că dacă aveam un ciocan, un kilogram de cuie și câteva scânduri, făceam o treabă extraordinară.
Crescând, mi-am dat seama că erau scumpe scândurile. Ce păcat că atunci habar n-aveam de lemn stratificat.
img_0140_1

Tamplarie lemn stratificat Holzertehnic.ro

În orice caz, mi-am propus ca atunci când voi avea un copil, să-l ajută să facem împreună o căsuță în copac. Doar pomul ăla e și acum în grădina de la țară. Are deja peste 150 de ani. Ori în grădină, ori în pădurea din apropiere. Am câțiva copaci preferați. Bătrâni, de când nici nu era născut Ștefan cel Mare… Perfecți pentru proiectul ăsta al meu. Oare ca să-ți faci o căsuță în copac ți-o trebui autorizație de la pădurar?

M-am uitat zilele trecute la o emisiune pe History channel. Doi tipi, mari meșteri în a construi cabane în pădure, sunt chemați de diferiți înși ca să le facă o căsuță cum și-au dorit.
Și-am văzut cum s-au apucat de-au făcut o căbănuță la marginea unui lac, în câteva zile. Toată casa se sprijinea pe 6 piloni de metal, iar majoritatea materialelor erau reciclate.
Acum, nu vă gândiți că erau PET-uri goale sau capace de roți de la marginea drumului!
Erau materiale pe care clienții le aveau deja, ba prin curte, ba prin magazie.
O scândură de acolo, o roată de bicicletă din altă parte, mai cumpărau materiale și-n trei zile casa era aproape gata.
La final arăta căbănuța aia într-un mare fel. Cu un bar înăuntru, mini lift pentru mâncare, televizor, joc de darts, bașca o mini mansardă.

Și ce poate fi mai frumos decât atunci când te trezești să vezi natura în fața ta? Se vedea pădurea, lacul.

Însă așa e-n America. La noi nici pomeneală de așa ceva. Dacă tocmești o echipă de muncitori și nu stai cu ochii pe ei, vezi că-n 3 luni au făcut jumătate din casă, strâmbă, fără acoperiș. Asta după ce-ai cheltuit cât pentru 3 căsuțe!

Comments

comments

8 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Prison Break

De vreo 3 săptămâni am început să mă uit la Prison break. Asta ca să văd şi eu un serial...

Youtube prezintă SnoopaVision

Youtube a prezentat ultima invenție, numită SnoopaVision. Asta deoarece l-a cooptat pe Snoop Dogg în proiect. Această opțiune permite utilizatorilor...

Spring breakers. Sau cel mai prost film făcut vreodată!

Care este cel mai prost film pe care l-ați văzut vreodată? Ridica-ții un altar și lăudați-l. Ăla a fost parfum...

Close